Ви тут:

Збираємо дитину до школи. Що обов’язково має бути у портфелі школяра?

Збираємо дитину до школи. Що обов’язково має бути у портфелі школяра?

 

Перше вересня важливий день і для дорослих, і для дітей. Відповідальність цього дня важко переоцінити, адже діти починають новий важливий етап свого і підтримка батьків є дуже необхідною у такий момент. Також, важливим є відчуття комфорту та впевненості школяра. Саме тому до школи варто готуватися ретельно та заздалегідь. Обрати канцелярію, приміряти шкільну форму та спортивний костюм та запастися терпіння. А з переліком необхідних атрибутів, які варто не забути придбати, ми Вам допоможемо у цій статті.

Обираємо шкільний портфель

Портфель – це одна з найважливіших покупок для школярів. Він має бути легким, міцним, функціональним та практичним. Для дітей важливу роль має зовнішній його вигляд, тому можна звертати увагу на рюкзаки з принтом. Так, як діти носять доволі важкі рюкзаки на стоїх плечах та у такому віці тіло лише формується, то краще обирати жорсткі та ортопедичні спинки. Адже, вона буде відтворювати анатомічну будову спини дитини, що буде підтримувати правильну поставу. Також, краще буде, якщо портфель буде вологостійким, щоб зимові сніжки не були катастрофічними для нього.

Канцелярія

Після того, як портфель обрано, варто переходити до його наповнення, тобто канцелярії. Різноманітні ручки, фломастери, олівці лінійки та зошити – це зрозуміло, без цього нікуди. Але сьогодні на ринку є велика кількість товарів, про які дорослим може бути невідомо, як наприклад:

  • коректор – це “фломастер”, що наповнений білою фарбою та дозволяє вносити виправлення до слів, щоб не робити закреслень;
  • ручка-невидимка – це на вигляд звичайна ручка, але при натиску ніякої фарби на листку з’являтися не буде. Але ручка має спеціальне світло, при якому фарба починає проявлятися та стає видно зроблений напис;

Окрім того, варто придбати ланчбокс та термочашку для обідів та легких перекусів під час перерви.

Пенал

Вибір пенала для школяра рівноцінний по відповідальності з вибором пеналу. Тут важливо обрати правильний тип, адже вони бувають:

  • Пенал у вигляді звичайної косметички. Він має одне відділення, що закривається блискавкою. Зазвичай, вироблені такі моделі з текстилю та мають компактний розмір.
  • Пенал у формі книжки. Тобто, це пенал з більш твердого матеріалу, який може відкриватися на 180 градусів. Він зручний тим, що у ньому для всього є окремо відведене місце, яке закріплює ручки та олівці спеціальними еластичними тримачами.
  • Металевий чи пластиковий пенал-коробка. Він є твердий та дуже міцним, але часто він нього багато шуму. Такий пенал стійкий до бруду та забруднень.

Найважливіше, що потрібно знати батькам – це все потрібно обирати разом з дитиною. Тільки таким чином Ваш школяр буде відчувати відповідальність та свою важливість, а також буде вчитися приймати рішення.

Перейти до вмісту