Ви тут:
Суспільство Україна 

З 30 жовтня сім областей перейдуть в “червону” зону

З 30 жовтня сім областей перейдуть в “червону” зону

З 00 години 00 хвилин 30 жовтня “червоний” рівень епідемічної небезпеки на території семи регіонів – Житомирської, Івано-Франківської, Київської, Луганської, Львівської, Хмельницької та Чернігівської областей.

Таке рішення прийняли на засіданні Державної комісії ТЕБ і НС, повідомив Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов у своєму телеграм-каналі.

Червоний рівень епіднебезпеки передбачає ряд обмежень, які запроваджуються в регіонах.

Зокрема, забороняється робота закладів громадського харчування, ТРЦ, непродовольчих ринків та магазинів, проведення масових заходів тощо.

Обмеження не діятимуть, якщо 100% працівників та відвідувачів закладів (заходів) вакциновані.

Також для повністю вакцинованих громадян не діятимуть обмеження, встановлені для міжрегіонального транспортного сполучення.

“Епідемічна ситуація — складна. За останню добу ​​зафіксовано понад 22 тисячі нових випадків COVID-19. Кількість госпіталізацій, на жаль, невтішно зростає. Але статистика чітко демонструє і те, що від тяжкого перебігу хвороби рятує вакцинація. Прохання до очільників громад — посилювати протиепідемічні заходи, нарощувати темпи вакцинації та збільшувати кількість тестувань”, — наголосив Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.

Нагадаємо, на 27 жовтня Полтавська область відповідає “помаранчевому” рівню епіднебезпеки.

Перейти до вмісту