Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Вільний громадянин у прогресивній громаді: хто він?

Вільний громадянин у прогресивній громаді: хто він?

Республіканці роблять вагомий внесок у розбудову громадянського суспільства величезним обсягом повсякденної праці та реалізацією багатьох проектів, що сприяють формуванню вільного громадянина. 9 жовтня 2021р. за підтримки Департаменту культури, молоді та сім`ї Полтавської міськради пройде V Громадянський лекторій «Громадянин, громада і держава». Реєструйтесь для участі!

Необхідність потужного громадянського просвітництва в Україні беззаперечна. А в період т.зв. реформи (де)централізації в питанні громадянськості та життя громад – так і поготів. Вільні люди мають усвідомлювати свої права, боротися за їх розширення та вміти застосовувати. Саме це основа цивілізованих суспільств.

Громадянські лекторії – важлива ініціатива Студреспубліки, яка збирає активістів/ок, експертів/ок, молодих лідерів/ок і просто небайдужих громадян разом для діалогу про інноваційний розвиток України й особистісну самореалізацію в нових складних умовах, про розвиток людини й універсальні цінності. Як стати учасником/цею полтавської події – нижче.

Послідовно, за участі провідних мислителів/ьок і практиків/ес України та зарубіжжя, на різних проектах Студреспубліки досліджується проблематика модернізації України та світу. Акцентуємо, що сутність цього процесу – досягнення нормального життя, встановлення і розширення свобод, втіленні прогресивних інновацій – полягає у ефективному зосереджені сил громад і держави навколо інтересів кожного громадянина.

Історія Громадянських лекторів, унікального для України формату громадянського просвітництва, невипадково розпочалася з теми «Вільні громадяни – сильні громади – запорука ефективної держави» (або простіше – «Громадянин, громада і держава») ще у 2015р. на Полтавщині.

Сьогодні ж, коли криза поглиблюється і супроводжується загостренням протиріч, а часто і відвертою ворожнечею між різними групами народу, влади, активної громадськості, журналістів/ок і політиків/ес, ця тема ще актуальніша.

До участі в V Громадянському лекторії: «Громадянин, громада і держава», що відбудеться 9 жовтня з 10:00 до 19:00 (початок реєстрації о 09:30) у Полтаві запрошуємо прогресивних громадян/ок — інтелектуалів/ок, активістів/ок, підприємців/иць, робітників/ць, журналістів/ок, студентів/ок незалежно від раси, національності, мови, віросповідання, ґендеру, політичних поглядів, віку, статків тощо. Попередньо потрібно пройти обов’язкову онлайн-реєстрацію. Кількість місць обмежена!

Формат – інтенсивний Лекторій із вільним обговоренням ґрунтовних доповідей на зазначену тему. Розгортання теми відбуватиметься з точки зору існуючої проблематики й можливих загроз у майбутньому. Громадянський лекторій – територія свободи без цензури і хейтспічу, де кожна думка важлива і де немає правильних чи неправильних позицій.

Із питань участі у V Громадянському лекторії та його медіа-супроводу: 0500839601, Ірина Жемела, депутатка Студентського пардаменту України

Партнери: Департамент культури, молоді та сім’ї Полтавської міськради, Газета прогресивних людей «Нова Республіка», видавництво «Саміт-книга».

Умови участі 

Про ІV Громадянський лекторій у Києві (2021; свобода слова)   
Про ІV Громадянський лекторій у Києві (2021; інновації та «нова індустріалізація»)   

Про ІІ Громадянський лекторій у Києві (2020; міжнародні відносини) 

Про IІI Громадянський лекторій у Києві (2019; політика пам’яті) 

Про ІV Громадянський лекторій у Полтаві (2019; громадянин, громада і держава) 
Про ІІI Громадянський лекторій у Полтаві (2017; громадянин, громада і держава) 
Про ІI Громадянський лекторій у Полтаві (2016; громадянин, громада і держава)
Про І Громадянський лекторій у Полтаві (2015; громадянин, громада і держава) 

Перейти до вмісту