Ви тут:
Суспільство Україна 

В Україні впроваджують Єдину інформаційну систему соціальної сфери

В Україні впроваджують Єдину інформаційну систему соціальної сфери

Наступного року в Україні запрацює Єдина інформаційна система соціальної сфери, яка спростить процес отримання послуг для українців: більше не треба буде збирати купи паперів та місяцями чекати розгляду заяв на субсидію чи призначення пенсії.

Зараз пілотна версія системи діє у чотирьох територіальних управліннях соцзахисту населення та п’яти територіальних громадах Київської та Житомирської областей,  під час брифінгу розповів віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

“Вона дозволить заощаджувати бюджету до 11 млрд грн щороку, формувати ефективну соціальну політику та боротись з корупцією”, – зазначив Михайло Федоров.

Зокрема, у “Дії” з’являться такі соціальні послуги: заява на отримання субсидій, призначення пенсій та послуги для ВПО.

“Замість ходіння кабінетами, черг та місяців очікування — одна заява порталі Дія. Послугами можна буде користуватись після Дія Саміту, дату якого ми анонсуємо зовсім скоро. Відсутність такої системи раніше не дозволяла якісно надавати та отримувати послуги в соцсфері. По-перше, людям доводилося носити з собою стоси ксерокопій даних, які і так вже є в реєстрах. По-друге, держава не володіла якісними даними, що значно затримувало надання послуг. По-третє, відсутність єдиного електронного реєстру породжувала корупцію в різних масштабах”, – додав Михайло Федоров.

Фото з фейсбук-сторінки Михайла Федорова

Перейти до вмісту