Ви тут:
Сільське господарство Суспільство Україна 

В Україні найбільший врожай гречки за останні роки, — Мінагрополітики

В Україні найбільший врожай гречки за останні роки, — Мінагрополітики

Аграрії намолотили 107 тисяч тонн гречаної крупи при загальному прогнозі в 100 тисяч тонн. Збирання завершили лише 15 областей. Найвища урожайність у Вінницькій області.

Про це повідомили у Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

“Цей рік багатий на рекорди зі збирання агрокультур. Маємо найбільший врожай гречки за останні декілька років. Два місяці тому наші прогнози були на рівні 100 тисяч тонн. І ось вже сьогодні, будучи на фінішній прямій, але ще її не перетнувши, аграрії намолотили 107 тисяч тонн гречаної крупи. Це показник на рівні 94%, оскільки збирання завершили лише 15 областей.”, – розповів Міністр аграрної поітики та продовольства України Роман Лещенко.

Оновлені прогнози становлять понад 110 тисяч тонн. Найвищу врожайність зафіксували у Вінницькій області – 15,9 ц/га. Збір урожаю у деяких областях ще триває.

В Україні діє програма державної підтримки виробництва гречки: фермери отримують до 5 тис. грн субсидії на один гектар оброблюваних угідь, де вирощувалася гречка. Цьогоріч на підтримку виробників гречки у Мінагрополітики виділили 50 млн грн. Програму планують продовжувати у наступному році.

Фото: Міністерство аграрної політики та продовольства України

Перейти до вмісту