Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

“В своїй хаті своя й правда, і сила, і воля”: на Полтавщині відбувся огляд-конкурс народної творчості

“В своїй хаті своя й правда, і сила, і воля”: на Полтавщині відбувся огляд-конкурс народної творчості

Цієї суботи, у Ланнівській громаді відбувся обласний огляд-конкурс народної творчості “В своїй хаті своя й правда, і сила, і воля”. Захід присвячений до Дня працівників освіти.

У мистецькому заході взяли участь 11 аматорських колективів з Ланнівського, Верхньоланнівського, Климівського, Федорівського та Нижньоланнівського сільських будинків культури, повідомляє колектив Полтавського обласного Центру народної творчості та культурно-освітньої роботи.

“Участь в огляді-конкурсі взяло більше ста учасників з різних колективів. Це і зразкові аматорські хореографічні колективи “Веселка” та “Світанок”, народний вокальний колектив “Водограй” та народний аматорський театральний колектив “Феєрія”. Аматори продемонстрували звітну програму членам атестаційної комісії по присвоєнню, підтвердженню та позбавленню звання “народний (зразковий) аматорський колектив (студія)”, –  розповів директор Полтавського обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи Дмитро Соколов.

Вокальне мистецтво зачаровувало глядачів багатоголоссям, артистичністю, емоційністю, сценічним образом, тембральним звучанням та яскравими концертними костюмами. Також на святі виступили учасники хореографічних ансамблів, які виконували оригінальні та композиційно складні, танцювальні постановки. Акторську майстерність, творчу індивідуальність, виконавську техніку та яскраве перевтілення в художні образи презентували учасники народного аматорського театрального колективу.

“Місцева влада всебічно підтримує та розвиває культуру громади, забезпечує необхідною матеріальною базою творчі колективи, створює сприятливі умови для всебічного творчого розвитку і самореалізації талановитої молоді”, – розповів Ланнівський сільський голова Костянтин Удовиченко.

Мистецький захід доповнила виставка творчих робіт учасників гуртків, які діють при будинку культури, серед яких: картини, малюнки, фотознімки та ляльки-мотанки.

Перейти до вмісту