Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Пирятині Держпродспоживслужба перевірила 34 магазини та заклади громадського харчування

У Пирятині Держпродспоживслужба перевірила 34 магазини та заклади громадського харчування

У Пирятині перевірили 34 заклади роздрібної торгівлі харчовими продуктами, непродовольчими товарами, заклади громадського харчування за адресою вул. Європейська, 157А, 157Б, 157В. Невідповідності виявили на 17 об’єктах.

Про це повідомили фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області.

“Увагу операторів ринку акцентували на необхідності систематичного виконання рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами на період карантину, у зв’язку з поширення коронавірусної хвороби (COVID-19) та неприпустимості здійснення обігу товарів, зокрема харчових продуктів, особами, які не є суб’єктами господарювання та торгові павільйони яких незареєстровані в Державному реєстрі потужностей операторів ринку”, – йдеться у повідомленні.

Серед порушень:

неорганізоване місце для обробки рук спиртовмісним антисептиком (на 5 об’єкта), недолік усунуто;

при вході недостатньо інформаційних матеріалів щодо профілактики коронавірусної хвороби (на 2 об’єктах), недолік усунуто;

перед початком зміни не проводиться температурний скринінг (відсутній термометр на 10 об’єктах);

збір використаних ЗІЗ, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією організовано частково відра не підписані, без кришок, без поліетиленових пакетів) на 15 об’єктах;

у використанні багаторазові рушники ( на 2 об’єктах), недолік усунуто.

Фахівці Держпродспоживслужби надали 38 пропозицій щодо усунення виявлених невідповідностей. Також була проведена роз’яснювальна робота. Комісія працювала з врахуванням усіх карантинних обмежень, дотримуючись санітарно-гігієнічних норм та маскового режиму.

Фото: Держпродспоживслужба

Перейти до вмісту