Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві відкрили новий підземний паркінг для карет швидкої допомоги

У Полтаві відкрили новий підземний паркінг для карет швидкої допомоги

В обласному центрі 22 жовтня відкрили новий підземний паркінг для автомобілів швидкої медичної допомоги з обласної служби 103. Він збудований за програмою Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Новий підземний паркінг розміщений на місці старого гаража для «швидких», який був зведений ще в 1970-х роках і не відповідав необхідним вимогам. Площа нового паркінгу збільшена майже вдвічі – до 2400 квадратних метрів. Старий гараж був розрахований лише на 30 автомобілів, новий же може вмістити до 50 «швидких». На його даху облаштували мініпарк для пацієнтів нового обласного кардіоцентру, який також будували за «Великим будівництвом».

Оглянули новозбудований об’єкт заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко, голова облдержадміністрації Олег Синєгубов та голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.

Кирило Тимошенко зазначив, що побудова саме таких паркінгів сприяє ефективному наданню невідкладної медичної допомоги та є прикладом для наслідування для інших регіонів.

«У підземному паркінгу також облаштовані диспетчерська, підйомник для огляду технічного стану машин, кімнати відпочинку для водіїв. Приміщення з’єднане переходом до центру екстреної медичної допомоги, щоб бригада медиків могла швидко перейти до авто й не чекати надворі, доки воно під’їде. Встановлене інформаційне табло. Коли надходить виклик, на ньому оприлюднюється адреса, за якою потрібно прибути для надання допомоги. У вересні отримали сертифікат готовності об’єкта до експлуатації, – сказав Олег Синєгубов. – Ефективним будівельним рішенням було на даху паркінгу зробити облагороджену, озеленену територію для пацієнтів кардіоцентру, який збудований торік за програмою Президента».

Проєкт профінансований із Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету. На його будівництво спрямували 88,9 млн грн.

Перейти до вмісту