Ви тут:
Суспільство Україна 

У Києві проведуть перший у Європі військовий забіг

У Києві проведуть перший у Європі військовий забіг

10 жовтня о 8:30 у центрі Києва стартує Український військовий забіг MILITARY RUN UA. Цей потужний захід задля об’єднання нації довкола своїх захисників приурочено до 30-річчя Збройних Сил України. Це перший у Європі благодійний забіг під егідою армії, яка бере участь у війні.

Як пише АрміяІнформ, на перший Український військовий забіг наразі вже зареєстровано близько 1000 учасників. Серед них − Головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний, його заступник Євген Мойсюк, Народний Герой України Павло Чайка, уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадим Свириденко, легендарний спецпризначинець 8-го полку Олександр Дарморос, який у боях на Донбасі втратив зір та має ампутацію нижньої кінцівки.

Основою забігу стануть діючі військовослужбовці Збройних Сил України − свої команди на дистанцію у 10 км готують усі види та роди військ (сил). Одразу понад 150 військовослужбовців, які виконують завдання у районі проведення операції Об‘єднаних сил, братимуть участь дистанційно.

Підтримати українських братів по зброї своєю участю у забігу вирішили також військовослужбовці з Литви, Великої Британії, Канади, США та Швеції.

«Ми прагнемо бути відкритими, ближчими до людей, яких захищаємо, ризикуючи власним життям, − зауважив Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний. − Ми власним прикладом пропагуємо здорові звички, силу духу і тіла, доводимо, що військові здатні об’єднати націю і у відсічі ворогу, і у таких сучасних благородних ініціативах».

Сама ж ідея проведення військового забігу виникла з огляду на популярність подібних заходів за кордоном. Найвідомішим є Марафон морської піхоти у США Marine Corps Marathon, у якому беруть участь також українські військовослужбовці та ветерани.

Реєстрація для участі в забігу та детальна інформація про Military Run UA на сайті https://www.zsu.run/

Захід відкритий для всіх − військовослужбовців ЗСУ та інших представників сектору безпеки та оборони, ветеранів АТО/ООС, цивільних громадян будь-якого віку, іноземних партнерів.

Благодійний внесок − 200 грн, для учасників бойових дій (АТО/ООС) − 100 грн, для військовослужбовців, що беруть участь в забігу в складі команд від видів та родів військ (сил) Збройних Сил України − безкоштовно.

Зібрані кошти будуть спрямовані на допомогу родинам учасників бойових дій, які постраждали під час участі в АТО/ООС.

 

Перейти до вмісту