Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

У Градизьку аматори народного мистецтва провели огляд-конкурс народної творчості

У Градизьку аматори народного мистецтва провели огляд-конкурс народної творчості

23 жовтня в Градизькій територіальній громаді завдяки старанням колективу Полтавського обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи та місцевим творчим людям провели обласний огляд-конкурс народної творчості “В своїй хаті своя й правда, і сила, і воля”. 

Градизьк – край, що оспіваний видатними людьми, які тут народилися, як, наприклад, композитор і поет Олександр Білаш, пам’ять якого вшановували цього року на традиційному святі “Пісенне джерело” на горі Пивисі. Тут і понині живуть талановиті люди, які зі щирою повагою і любов’ю ставляться до української народної пісні, танцю та традиційного мистецтва. Підтвердженням цьому стали яскраві номери програми, яку підготували аматори народного мистецтва Градизької територіальної громади, повідомили в обласному Центрі народної творчості та культурно-освітньої роботи. 

Присутні могли насолоджуватися грою духового оркестру, підтанцьовувати запальним “Чичері” й “Гадяцьким гуляночкам”, підспівувати чудові пісні про нашу рідну землю, що лунали у виконанні кращих солістів краю, отримувати позитив від однойменного народного колективу. Загалом, присутнім на огляді-конкурсі глядачам запропонували оновлений високохудожній репертуар, дивували чудовим виконанням та емоційністю. У різножанрових концертних номерах проявився артистичний талант і сценічна культура, якою володіють аматорські колективи гадяцького краю.

Дякуючи підтримці керівництва Градизької громади, високому професіоналізму керівників творчих колективів, обдарованим учасникам, звітний концерт проведено на високому мистецькому рівні. Тематичний сценарій, цікавий репертуар, натхнене виконання концертних номерів – все це створило надзвичайну і дружню атмосферу у глядацькій залі. Щирими оплесками зустрічали глядачі виступи учасників аматорських колективів і вийшли з концерту у чудовому настрої.

На мистецькому заході творчі колективи, які мають звання “народний”, “зразковий” аматорський колектив, підтверджували почесний статус.

 

Перейти до вмісту