Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Стрімке поширення COVID-19: громадам Полтавщини доручили запровадити додаткові карантинні заходи

Стрімке поширення COVID-19: громадам Полтавщини доручили запровадити додаткові карантинні заходи

Ситуація з поширенням коронавірусної інфекції щодня ускладнюється. І хоч Полтавська область перебуває у “жовтій” карантинній зоні, в регіоні вже фіксували більше тисячі випадків захворювання на COVID-19 за добу.

За словами директора Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктора Лисака, постійно збільшуються як кількість хворих, як і викликів сімейних лікарів, так і бригад “швидких”.

“Ми живемо і працюємо з мутованим штамом “Дельта”. Цей штам є надзвичайно високим по контагіозності (ред. – інфікування). І має швидкий інкубаційний період. Тому надзвичайно важливо проводити протиепідемічні заходи. Це робота в громадських місцях, транспорті, торговельних мережах. Потрібно дотримуватись простих речей — носіння маски, дотримання соціальної дистанції”, – зазначив Віктор Лисак під час апаратної наради у Полтавській ОДА.

У стаціонарах області перебувають 972 людини, 90 пацієнтів підключені до апаратів ШВЛ. З початку підйому нової хвилі перехворіло 3 430 дітей, з них продовжують лікування 567. Дітей шкільного віку – 420.

За тиждень в області вакцинували 61 683 людини. Загалом, двома дозами проти COVID-19 щеплено 732 152 особи.

“Протипоказань до щеплення дуже мало. Перша з все, це люди, які мають хронічні захворювання – ниркову недостатність, онкологічне захворювання і вони приймають препарати. І люди, які мають стан гострого захворювання, але тимчасово, на період підвищення температури. Ні ішемічна хвороба серця, ні інші захворювання не є протипоказаннями до щеплення”, – наголосив Віктор Лисак.

За словами директора Департаменту охорони здоров’я, невдовзі Полтавщина отримає 50 тисяч доз CoronaVac, деяку кількість вакцини Pfizer, тому вакцин в регіоні достатньо.

Головам громад доручили провести засідання місцевих комісій ТЕБ і НС і запровадити додаткові обмежувальні заходи на своїх територіях.

“Органи місцевого самоврядування, територіальні громади, мають право своїми місцевими рішеннями комісій ТЕБ і НС запроваджувати додаткові обмеження. Будьте в цьому питання активними. Звертаюсь до керівництва Полтави, бо так не може бути, коли в самому місті фіксуємо щодня від 200 до 400 хворих”, – додав голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу на COVID-19 захворіли 14 634 людини, з них 999 – діти. У Полтавській області на COVID-19 захворіли 76 жителів, померли – троє.

Перейти до вмісту