Ви тут:
Відео Культура Полтавщина Суспільство 

Посміялися від душі: у Полтаві презентували комедію театру “Такт”

Посміялися від душі: у Полтаві презентували комедію театру “Такт”

Комедію “№48” показали у Полтавському обласному академічному театрі ляльок. Виставу трупа театру “Такт” з перервами готувала півтора роки. 

Підготовка комедії припала на карантин, тому з перервами на цей процес витратили близько півтора року, розповіла головна режисерка постановки Олена Суптеля.

“Зараз такий час, що дуже хочеться підняти людям настрій, тому ми і взялися за цей матеріал. Ми ставили драми, біографічні вистави, але люди від цього дуже втомилися”, — наголосила Олена Суптеля.

Вистава триває півтори години, але інтригуючий сюжет постійно тримає увагу глядачів: помічник прем’єр-міністра і секретарка опозиції таємно усамітнюються в готельному номері, але їм постійно заважають. Особливо труп, який з’являється у віконній рамі.

Окремої уваги заслуговують костюми акторів, реквізит, бездоганно поставлена акторська гра та влучні жарти. Бурхливий сміх у залі — краще підтвердження того, що це все склалося у цілісну картину. Найбільше глядачам сподобався комічний персонаж секретаря помічника прем’єр-міністра Джордж Пігден, якого майстерно зіграв Михайло Кишкань.

Також у ролях: Річард Уіллі, помічник прем’єр-міністра – Микола Точілкін, Джейн Уорзінгтон, секретарка лідера опозиції – Катерина Кібенко, дружина помічника прем’єр-міністра – Світлана Кулініч, Ронні Уорзінгтон, чоловік секретарки – Євгеній Крючко, медсестра Гледіс – Ярослава Фоніна, приватний детектив – Владислав Могилат, директорка готелю – Ольга Лозовська, офіціантка – Поліна Чорненька.

Наприкінці вистава зірвала шквал овацій, акторів вітали квітами і вигуками “Браво!”. 

У репертуарі театру “Такт” комедія “№48” — шоста повнометражна постановка. В основі вистави лежить комедія “Він. Вона. Вікно. Покійник” англійського драматурга Рея Куні.

Фото: Вячеслав Самсонов

 

Перейти до вмісту