Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Полтавський інститут післядипломної освіти планують реорганізувати в академію неперервної освіти

Полтавський інститут післядипломної освіти планують реорганізувати в академію неперервної освіти

7 жовтня у Полтавській обласній Малій академії наук відбулось засідання постійної комісії Полтавської облради з питань освіти, науки та культури.

Депутати розглянули питання, які стосуються перейменування та реорганізації навчальних закладів, продовження контрактів з керівниками закладів освіти та культури.

Зокрема, Кременчуцький педагогічний коледж імені А.С. Макаренка перейменують в Обласний коледж “Кременчуцька гуманітарно-технологічна академія імені А.С. Макаренка”. За словами директора коледжу Лесі Крупіної, у навчальному закладі вже розширили перелік освітніх програм, там викладатимуть комп’ютерні науки, філологію та журналістику.

Полтавський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти ім. М.В. Остроградського реорганізують у Полтавську академію неперервної освіти ім. М.В. Остроградського Полтавської обласної ради.

“На сьогоднішній день виклики, які стоять перед освітою, змушують заклад працювати по-новому. З’явилась дистанційна освіта, вони займаються нею по всій області. Тобто, зараз діяльність закладу набагато ширша, ніж його напрямок. Заклад постійно працює з учнями щодо окремих навчальних дисциплін тощо”, – прокоментувала директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Віта Ковальська.

За словами директор Полтавського інституту післядипломної освіти Віталія Зелюка, у закладі планують підвищувати кваліфікацію працівників сфери соцзахисту і культури.

“Ми плануємо зараз отримати ліцензію на роботу з майстрами професійно-технічного навчання, вийти у сферу підвищення кваліфікації фахівців соціального захисту, можливо і культури. В Україні ще працюють над законом “Про освіту дорослих”. Ми хочемо зробити крок вперед”, – зазначив Віталій Зелюк.

Питання про реорганізацію Градизької спеціальної школи шляхом приєднання до Кременчуцької спеціальної школи вирішили перенести на наступне засідання комісії.

Депутати проголосували за продовження контрактів з керівниками закладів освіти і культури терміном на 3 роки:

– з директором Національного музей-заповідника М.В. Гоголя Лідією Єнко;

– з директором Історико-культурного заповідника “Більськ” Ігорем Коростом;

– з директором Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського Олександром Супруненком;

– з директором Гадяцького фахового коледжу культури і мистецтв ім. І. П. Котляревського Анатолієм Насменчуком.

Також обговорили підсумки роботи Полтавської обласної Малої академії наук учнівської молоді за 2020/2021 навчальний рік та стратегічні плани на 2021/2022 навчальний рік. Як розповіла директор Полтавської обласної МАН Тамара Лахач, вже до кінця цього року на Полтавщині планується відкриття двох філій МАН — у Лубнах та Миргороді.

“Зараз працює філія МАН у Кременчуці. І плануємо створити філії у Лубнах і Миргороді. Зараз триває остання підготовка щодо цього. Загалом, у закладі працює 28 наукових гуртків. Якщо відкриємо філії у Лубнах і Миргороді, то ця кількість зросте”, – зазначила Тамара Лахач.

Нагадаємо, пленарне засідання сьомої сесії Полтавської обласної ради відбудеться 19 жовтня.

[metaslider id=816293]

Перейти до вмісту