Ви тут:
Суспільство Україна 

“Об’єднані Перемогою!”: у Києві відбувся військовий забіг

“Об’єднані Перемогою!”: у Києві відбувся військовий забіг

Зранку 10 жовтня навпроти Маріїнського палацу, стартував перший Український військовий забіг.

Участь взяли Головнокомандувач ЗС України / CinC AF of Ukraine генерал-лейтенант Валерій Залужний, його заступник генерал-лейтенант Євген Мойсюк, військовослужбовці Збройних Сил України та країн-партнерів, ветерани, представники сектору національної безпеки і оборони, волонтери, повідомили на фейсбук-сторінці Генштабу ЗСУ.

“Об’єднані Перемогою!” – саме під таким гаслом понад 1100 учасників подолали дистанції у 5 та 10 кілометрів.

В індивідуальному заліку серед чоловіків перемогу здобули Ігор Панченко (10 км) та Степан Коновал (5 км), а серед жінок найспритнішими виявились Вікторія Оксенюк (10 км) та Анна Деуль (5 км). 

У командному заліку кращими стали Національна гвардія України, Командування Повітряних Сил ЗСУ / Air Force Command of UA Armed Forces та Сухопутні війська ЗС України.

“Ідея проведення військового забігу виникла з огляду на популярність подібних заходів за кордоном. Найвідомішим є Марафон морської піхоти у США Marine Corps Marathon, у якому беруть участь також українські військовослужбовці та ветерани. Захід приурочено до 30-річчя Збройних Сил України”, – зазначили у Генштабі.

Ініціатор та головний організатор забігу – Збройні Сили України.

Партнери та співорганізатори заходу: Благодійна організація “Благодійний фонд “Весна”, Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадим Свириденко, Благодійна організація БФ “Ветеранська Десятка / Veterans Dozen Foundation”.

Фото: фейсбук

Перейти до вмісту