Ви тут:
Суспільство Україна 

Найближчими днями кілька областей можуть потрапити до “червоної” зони, – Шмигаль

Найближчими днями кілька областей можуть потрапити до “червоної” зони, – Шмигаль

Невдовзі декілька областей України можуть потрапити до “червоної” зони карантину.

У такому випадку кінотеатри, кафе, ресторани, спортзали, театри та інші громадські місця зможуть працювати, за умови якщо 100% працівників закладу і 100% відвідувачів повністю вакциновані проти COVID-19. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Уряду 6 жовтня. 

“Бізнес має сам перевіряти наявність відповідних сертифікатів про вакцинацію. І ми просимо підприємців поставитися до цього відповідально. У працівників поліції та інших повноважних органів є відповідний програмний софт, завдяки якому вони перевірятимуть у відвідувачів наявність ковід-сертифікатів”, – зазначив Денис Шмигаль.

У “червоній” зоні карантину заклади освіти працюватимуть офлайн, якщо 100% працівників пройшли повний курс вакцинації. Дитячі садочки та 1-4 класи школи продовжать працювати у звичайному, очному форматі.

“На початок цього тижня майже 81% працівників шкіл щепилися принаймні однією дозою. Це дозволяє більшості таких закладів освіти працювати у звичайному режимі в “жовтій” зоні. Ми вдячні українським педагогам за таке відповідальне ставлення до безпеки освітнього простору та безпеки всієї країни”, – додав Глава Уряду.

Нагадаємо, за даними Міністерства охорони здоров’я, вже 11 областей України мають ознаки “помаранчевої” зони карантину

У Київській школі економіки прогнозують, що три області України на днях переведуть до “червоної” зони карантину. Про це заявив керівник Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки Юрій Ганиченко.

Так, критеріям “червоного” рівня епіднебезпеки відповідають Харківська, Запорізька, Херсонська області.

Перейти до вмісту