Ви тут:
Суспільство Україна 

Напад на прикордонників: працівнику СБУ винесли вирок

Напад на прикордонників: працівнику СБУ винесли вирок

Працівника СБУ засудили до 5 років умовного позбавлення волі та забрали військове звання. Покарання він отримав за напад на прикордонників на Сумщині у липці цього року.

Про це повідомляє пресслужба Спецпрокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

“Встановлено, що 18.07.2021 двоє офіцерів Служби безпеки України – лейтенант та підполковник, здійснили напад на прикордонний наряд під час виконання останніми обов’язків із здійснення охорони державного кордону поблизу одного з сіл у Сумській області, заподіявши двом прикордонникам легкі тілесні ушкодження. Підозрювані заволоділи боєприпасами до службової зброї прикордонників, частиину з яких згодом  підкинули до місцевого відділу Держприкордонслужби. Службову зброю прикордонників зловмисники залишили на місці скоєння злочину”, – йдеться у повідомленні.

Затриманий лейтенант СБУ визнав свою вину та розкаявся.

“Враховуючи наявність суспільного інтересу в забезпеченні швидшого досудового розслідування і судового провадження, прокурором Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону ініційовано укладення угоди з підозрюваним про визнання винуватості. 30.09.2021 матеріали кримінального провадження з угодою та обвинувальним актом направлено до суду”, – зазначили в Спецпрокуратурі.

11 жовтня Краснопільський районний суд Сумської області підтвердив законність укладеної угоди з обвинуваченим – старшим лейтенантом СБУ. Суд ухвалив вирок, яким затвердив укладену угоду та призначив узгоджену сторонами міру покарання – 5 років позбавлення волі, звільнивши від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком тривалістю 3 роки, а також додаткові покарання у виді позбавлення військового звання “лейтенант” та позбавлення права обіймати посади в правоохоронних органах України на строк 3 роки.

Щодо іншого нападника досудове розслідування завершено. На даний час триває виконання вимог ст. 290 Кримінального процесуального кодексу України.

Перейти до вмісту