Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині зростає захворюваність на коронавірусну інфекцію, – Віктор Лисак

На Полтавщині зростає захворюваність на коронавірусну інфекцію, – Віктор Лисак

У Полтавській області спостерігається динаміка зростання рівня захворювання на коронавірусну інфекцію.

На ранок 4 жовтня в області лабораторно підтвердили 67 нових випадків COVID-19. Жодного одужавшого та летального випадку за добу не зафіксували.

Як зазначив під час апаратної наради у Полтавській ОДА директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Віктор Лисак, на сьогодні зростає захворюваність на коронавірусну інфекцію.

“Ситуація щодо COVID-19 як в області, так і в країні, погіршується. На жаль, в області спостерігаємо приріст захворівших. Полтавщина вже перейшла рубіж — 300 хворих за добу. Минулого тижня мали 340 пацієнтів за добу”, – зазначив Віктор Лисак.

Як повідомляли раніше, на 1 жовтня у Полтавській області зафіксували 342 нові випадки захворювання на коронавірусну інфекцію.

На ранок 4 жовтня продовжують лікування 2 819 людей, зокрема 175 дітей. У лікарнях перебуває 349 пацієнтів: до апаратів ШВЛ підключені – 41 пацієнт, у палатах інтенсивної терапії перебуває 272 людини. На сьогодні зайнятих ліжок — 23,31%.

За словами директора Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА, вагітних, у яких підтвердили COVID-19, лікуватимуть у Полтавському клінічному перинатальному центрі та Кременчуцькій міській лікарні “Правобережна”. Також до Національної служби охорони здоров’я відповідні документи щодо лікування хворих на коронавірусну інфекцію подали Кременчуцькі міська дитяча лікарня Кременчука та 1-ша міська лікарня.

“Ми отримали два препарати для лікування хворих як гуманітарну допомогу. Сьогодні підпишу наказ, тож ці препарати надійдуть до медзакладів громад. 670 пацієнтів зможуть отримати ці ліки відповідно до протокольного лікування”, – наголосив Віктор Лисак.

Нагадаємо, на Полтавщину доставлені 670 флаконів Бамланівімабу (Bamlanivimab) та 1340 флаконів Етесевімабу (Etesevimab) – лікарських засобів, призначених для лікування хворих на COVID-19.

Щодо COVID-вакцинації, то нині на Полтавщині отримали одну чи дві дози вакцини 606 тисяч 549 людей.

“Першу дозу отримали 338 тисяч 417 людей, повністю імунізовані — 268 тисяч 132 людини. Вакцини на сьогодні — достатньо. Вакцинація є одним із головних методів, завдяки якому можна знизити ріст захворюваності. Так, наприклад, минулого місяця COVID-19 підтвердили лише у 8 медпрацівників. Нагадаю, у медиків — один з найвищих рівнів вакцинації”, – додав Віктор Лисак.

Перейти до вмісту