Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині запрацювала ще одна поліцейська станція

На Полтавщині запрацювала ще одна поліцейська станція

Правопорядок у селах підтримуватиме поліцейський офіцер громади – старший лейтенант поліції Руслан Рутберг-Глова, який буде обслуговувати населені пункти: смт. Нова Галещина, села Горбані, Велика Безуглівка, Бондарі, Остапці, Ревівка, Василенки, Заруддя, Василівка, Вишняки, Гайове, Олександрівка, Трудовик, Піски, Бутенки, Йосипівка, Книшівка. Населення громади – близько 5000 громадян.

Як повідомили у поліції Полтавщини, на поліцейського офіцера громади, який обслуговує ці 17 населених пунктів, покладено функції дільничного інспектора, працівника ювенальної превенції, дозвільної системи та патрульної поліції. Крім цього, офіцер реєструє заяви та повідомлення громадян і оперативно реагує на них у відповідності до вимог чинного законодавства.

“На сьогоднішній день на території Полтавської області вже працює 30 поліцейських офіцерів громад у 22 територіальних громадах. Сьогодні чергова поліцейська станція відкрилася у Новогалещинській громаді. Вона оснащена усім необхідним та повністю відповідає нормативам, затвердженим Міністерством внутрішніх справ України. Вдячний органам місцевої влади та самоврядування за підтримку та реалізацію даного проєкту. Сподіваюся, що робота офіцера громади буде гідно оцінена людьми та забезпечить належний рівень безпеки в населених пунктах”, – зазначив під час відкриття начальник управління превентивної діяльності поліції Полтавщини Роман Ніколаєнко.

“Наша співпраця розпочалася із підписання меморандуму із Головним управлінням поліції області про співпрацю й партнерство. Усі етапи впровадження проєкту “community policing” ми пройшли разом і тепер ми маємо приємну нагоду відкрити поліцейську станцію в нашій громаді. Позитивний результат такої співпраці не забарився. Вже сьогодні ми констатуємо суттєве зменшення рівня злочинності у нашій громаді”, – наголосила голова Новогалещинської територіальної громади Світлана Самсонова.

Нагадаємо, у центрі села Мала Перещепина, на вул. Клименка, 15 відкрили поліцейську станцію. Комфортний кабінет з робочою зоною для поліцейського та секцією для прийому громадян розмістили на першому поверсі адмінбудівлі сільської ради.

Фото: поліція

Перейти до вмісту