Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині вшанували пам’ять поета Бориса Олійника

На Полтавщині вшанували пам’ять поета Бориса Олійника

23 жовтня у Новосанжарській громаді відбулись пам’ятні заходи з нагоди дня народження видатного українського поета Бориса Олійника.

У заходах взяли участь митці, музейники, освітяни, працівників культури на чолі з заступником директора з культурно-освітньої роботи Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського Глібом Кудряшовим, повідомили у Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського.

Полтавці відвідали Зачепилівку Новосанжарської територіальної громади, де віддали шану пам’яті матері поета Марфи Никонорівни Олійник, висадили липовий парк імені поета та відвідали Зачепилівську загальноосвітню школу І-ІІ ступенів імені Бориса Олійника.

Також провели літературно-музичний вечір “Стою на своїй землі” у Центрі культури і дозвілля Нових Санжар. У концерті взяли участь члени Правління та активісти організації: Олександра Сидоренко, народна артистка України Наталія Хоменко, заслужена артистка України Наталія Сулаєва, Леся Гринчук, Руслан Христиченко, Сергій Списюк, Роман Шегера, Віталій Бурмака. На концерті лунали поезії Бориса Олійника, пісні на його вірші, спогади земляків.

У фондовій книгозбірні Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського зберігається близько 20 літературних видань Бориса Олійника 1970–80-их і 2000-их років. Особливо цінними є книги 1970-их років, які подарував Музею автор. Також у фондах зберігаються газети та журнали з публікаціями письменника, афіша творчої зустрічі з поетом.

Фото: Микола Безнос

Перейти до вмісту