Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині цьогоріч оздоровили більше 30 тисяч дітей

На Полтавщині цьогоріч оздоровили більше 30 тисяч дітей

28 жовтня відбулася Всеукраїнська онлайн-нарада з Національною соціальною сервісною службою України щодо підбиття підсумків організації оздоровлення та відпочинку дітей у 2021 році.

Голова Національної соціальної сервісної служби України Владислав Машкін розповів про особливості оздоровлення дітей влітку 2021 року.

“Ця оздоровча кампанія була складна, бо проходила в умовах обмежень через пандемію коронавірусу. Але вона була кращою, ніж у 2020 році. Із 4 мільйонів дітей шкільного віку вдалося оздоровити близько мільйона дітей (27% від загальної кількості). На жаль, не всі регіони використали можливість оздоровити учнів у державних закладах, деякі області повертали путівки в “Артек” та “Молоду гвардію”. Також із 4333 закладів оздоровлення та відпочинку майже тисяча не змогла розпочати роботу цього року”, – розповів Владислав Машкін.

На нараді також обговорили стан протипожежної підготовки в таборах, використання бюджетних коштів на відпочинок, нещасні випадки, що траплялися під час оздоровчої кампанії. А також розібрали деякі проблеми, що виникали в областях.

У Полтавській області оздоровча кампанія пройшла задовільно. У 2021 році оздоровилися чи відпочили 31,3 тис осіб, що складає 22,8 % від загальної кількості дітей віком від 7 до 17 років. Особлива увага органів виконавчої влади та місцевого самоврядування була акцентована на оздоровлення дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування (678 дітей, 46,7%), дітей учасників бойових дій, учасників АТО (1299 дітей, 25,4 %) та дітей, які виховуються в сім’ях вимушено переселених осіб (332 дітей, 23 %).

“За рахунок коштів державного бюджету до дитячих центрів “Молода гвардія” (м. Одеса) та “Артек” (Київська область) із початку року направлено 449 дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, що складає 98,7 % від виділених путівок. В області діяло 318 закладів оздоровлення та відпочинку різних типів та форм власності”, – розповіла начальник Управління молоді та спорту Полтавської ОДА Марина Трохименко. 

Наповнюваність закладів в поточному році склала 67,4 %, що пояснюється діючими обмежувальними заходами.

За оперативними даними територіальних громад області освоєно 70 мільйонів гривень обласного та місцевого бюджету, з яких 10 млн 724,78 тис грн – на підготовку та покращення матеріально-технічної бази дитячих закладів комунальної форми власності та 59 млн 371,22 тис грн – на оздоровлення та відпочинок.

На обласному рівні в межах Програми працював механізм відшкодування частини вартості путівки дитячим закладам за надані послуги з оздоровлення та відпочинку дітей, які виховуються в сім’ях із дітьми, за рахунок коштів обласного та місцевого бюджетів.

З обласного бюджету було виділено 18,5 млн грн субвенції для територіальних громад області за умови співфінансування. Враховуючи виділені обсяги коштів ТГ, перераховано 11 млн. 441,5 тис грн.

Додатково з обласного бюджету було виділено 3 млн грн для бюджетів Полтавської міської ТГ ( 2 млн 900 тис грн) та Терешківської сільської (100 тис грн.).

Механізмом здешевлення вартості путівок, у частині батьківської оплати, влітку скористалися 4711 дітей.

В області не було допущено відкриття дитячих закладів оздоровлення та відпочинку без актів перевірок. На територіях таборів відпочинку надзвичайних подій та нещасних випадків протягом звітного оздоровчого сезону не зафіксовано.

Перейти до вмісту