Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині СБУ затримала співробітників поліції за хабарництво

На Полтавщині СБУ затримала співробітників поліції за хабарництво

На Полтавщині СБУ затримала на гарячому співробітників Національної поліції під час отримання неправомірної вигоди.

Зловмисники організували схему отримання хабарів від водіїв приватної будівельної компанії. Працівники цієї компанії зливали пальне з робочої техніки під час змін. За непритягнення до відповідальності водіїв та осіб, що незаконно скуповували паливно-мастильні матеріали, поліцейські вимагали $1400. У разі відмови сплачувати кошти, співробітники поліції фізично блокували проїзд техніки та погрожували відкриттям кримінального провадження.

“Затримали ділків на гарячому. Під час обшуку машини, на якій пересувалися правоохоронці, виявлено частину неправомірної вигоди у розмірі $1000”, – йдеться у повідомленні прессгрупи СБУ..

Двох співробітників Нацполу затримали в порядку ст.208 КПК України. Наразі вирішується питання повідомлення їм про підозру за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Триває досудове слідство. Встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до протиправної схеми.

Заходи із викриття і документування протиправної діяльності проводилися спільно з ТУ ДБР, розташованого у м.Полтаві, під процесуальним керівництвом Полтавської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері.

Перейти до вмісту