Ви тут:
Полтавщина субсидії Суспільство 

На який термін призначається субсидія

На який термін призначається субсидія

За загальним правилом житлова субсидія призначається з місяця звернення за її призначенням до закінчення опалювального сезону (до квітня включно). Таким чином, призначення субсидії здійснюється раз на рік (визначається право), а розрахунок розміру житлової субсидії здійснюється двічі на рік (на неопалювальний та опалювальний сезони).

Про це повідомили у Департаменті соціального захисту населення Полтавської ОДА.

Житлова субсидія на оплату комунальних послуг з постачання теплової енергії, постачання та розподілу природного газу, постачання та розподілу електричної енергії для централізованого, автономного та індивідуального опалення розраховується у квітні та жовтні з урахуванням тривалості опалювального сезону з 16 жовтня по 15 квітня включно.

Якщо до складу домогосподарства входить особа, яка має право на пільги з оплати житлово-комунальних послуг, субсидія призначається з місяця, що настає за місяцем, в якому нараховано пільги, але не раніше місяця подання заяви.

Читайте також: Куди звертатись для призначення субсидії, які документи подаються, на який термін надається субсидія

У разі подання заяви протягом двох місяців з початку опалювального (неопалювального) сезону житлова субсидія призначається з початку такого сезону, але не раніше дня виникнення права на її отримання.

Якщо громадяни, що перебувають у складних життєвих обставинах, не змогли звернутися за призначенням житлової субсидії протягом двох місяців від початку опалювального (неопалювального) сезону, житлова субсидія призначається з початку сезону (але не раніше дня виникнення права на житлову субсидію) у разі, коли таке звернення надійшло в будь-який місяць до закінчення сезону.

У разі зміни цін і тарифів на житлово-комунальні послуги, скраплений газ, тверде та рідке пічне побутове паливо житлові субсидії призначаються протягом трьох місяців з дати такої зміни.

Як дізнатися про призначення субсидії та її розмір онлайн?

Для зручності населення у відкритому доступі за посиланням знаходиться Єдиний державний реєстр отримувачів житлових субсидій, за даними якого громадяни можуть перевірити інформацію про призначення субсидії.

За допомогою реєстру можливо дізнатись чи призначили сім’ї житлову субсидію, термін, на який призначено субсидію, розмір призначеної субсидії, спосіб виплати та назву управління соціального захисту населення, в якому зберігається особова справа отримувача субсидії.

Перейти до вмісту