Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На дорогах державного значення Полтавщини до кінця року поступово запрацюють чотири системи WiM

На дорогах державного значення Полтавщини до кінця року поступово запрацюють чотири системи WiM

З 1 жовтня набувають чинності Закони, які впроваджують автоматичну фіксацію порушень у сфері габаритно-вагового контролю. Системи для зважування автомобілів у русі – Weigh-in-Motion (WiM) – поступово запускатимуть для роботи у повноцінному режимі.

У Службі автомобільних доріг у Полтавській області повідомили, що 10% трафіку, який рухається державними дорогами Полтавщини, їде з перевантаженням. Тому на Полтавщині до кінця року планують запустити чотири майданчики WiM, зокрема на автодорогах М-03 Київ-Харків, М-22 Полтава-Олександрія, Н-31 Дніпро-Решетилівка, Р-60 Кролевець-Пирятин. Кожен WiM перед введенням в експлуатацію проходить сертифікацію, а потім щорічну повірку.

Читайте також: Тарифи, пенсії та електронні лікарняні: що зміниться для українців з 1 жовтня

Weigh-in-Motion — це розумна система збору інформації про рух транспортних засобів українськими дорогами. Вона гарантує точні вимірювання з мінімальною похибкою, збір необхідних даних про транспортний засіб. 

Система зберігає інформацію про пересування більше ніж 10 000 автомобілів в одному напрямку вагою не менше 3,5 тонн. Температурний діапазон від -30°С до +40°С. Компоненти захищені від можливих перенапруг. Автоматично зчитується ряд показників: номерний знак, габаритні розміри, маса, кількість осей, швидкість, тощо. Вплив людського фактору відсутній.

Перейти до вмісту