Ви тут:
Суспільство ТОП-новина Україна 

На Донбасі російські найманці 13 разів відкривали вогонь: загинув український військовий, ще один поранений

На Донбасі російські найманці 13 разів відкривали вогонь: загинув український військовий, ще один поранений

Протягом минулої доби, 30 вересня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 13 порушень режиму припинення вогню, 2 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

“Біля Новотошківського ворожі збройні формування двічі обстріляли позиції наших захисників з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Поблизу Кам’янки окупанти двічі вели вогонь з артилерії калібру 122 мм, а також з мінометів калібру 82 мм та 120 мм. В районі населеного пункту Попасна найманці здійснили два обстріли з гранатометів різних систем. Зі станкових протитанкових гранатометів різних систем ворог вів вогонь в бік Золотого-4 та Катеринівки Поблизу Світлодарська противник застосував великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Неподалік Кримського окупанти вели обстріл з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. В районі Павлополя найманці двічі обстріляли наші позиції з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. В бік Талаківки ворог вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї”, – про це повідомили у пресцентрі штабу ООС.

Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення, несумісне з життям, один – вогнепальне поранення. Військовослужбовець перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я – середньої важкості.

“Командування та особовий склад Об’єднаних сил висловлює щирі співчуття рідним та близьким героя, який загинув за Україну”, – йдеться у повідомленні.

На обстріли противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь, чим змусили ворога припинити вогневу активність.

Станом на 7 годину ранку, 1 жовтня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Українські воїни контролюють ситуацію в районі проведення Операції об’єднаних сил з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Перейти до вмісту