Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На базі нового спорткомплексу в Полтаві діятиме “Центр спортивної підготовки”

На базі нового спорткомплексу в Полтаві діятиме “Центр спортивної підготовки”

Не припиняються роботи в спортивно-видовищному комплексі на вулиці Петра Юрченка в Полтаві, який зводять за програмою Президента України Володимира Зеленського “Велике будівництво”. 

Робітники вже завершують облаштовувати адміністративну частину будівлі, в кабінети завезли меблі, повідомили у Полтавській ОДА.

Для обслуговування нового спорткомплексу на сесії Полтавської обласної ради було створено комунальну установу “Центр спортивної підготовки”.

“Установу створюємо, щоб взяти в управління будівлю нового спорткомплексу й мати змогу її експлуатувати. В центрі працюватимуть 54 людини. Основне завдання центру – готувати молодь у професійний спорт. У спорткомплексі буде вся необхідна для цього база”, – розповів голова Полтавської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов.

Будівництво дасть можливість розвивати на Полтавщині кілька видів спорту: спортивного плавання, водного поло, триатлону, фізпідготовки веслувальників, борців і боксерів, плавання серед спортсменів із інвалідністю (дефлімпійські та паралімпійські види спорту).

Нагадаємо, минулого року вдалося відновити роботи на будівництві, яке було фактично заморожене. У комплексі споруджені три басейни – 50, 20 та 6,5 метрів. Великий басейн матиме 8 доріжок і відповідатиме всім європейським стандартам для проведення міжнародних змагань. Буде сучасна метрична система фіксування результатів, передбачений повний спектр послуг для підготовки майбутніх чемпіонів. Об’єкт буде повністю доступний і безпечний для людей з інвалідністю. Вже закуплено спеціальне обладнання для комфортного спуску у воду.

Нині одночасно з роботами всередині будівельники облаштовують територію: під’їздів до об’єкта та майданчики. Встановлюють освітлення.

Перейти до вмісту