Ви тут:
Надзвичайні ситуації Полтавщина Суспільство 

Минулої доби на Полтавщині вигоріло 12 га сухої трави та очерету, – ДСНС

Минулої доби на Полтавщині вигоріло 12 га сухої трави та очерету, – ДСНС

Протягом 23 жовтня вогнеборці загасили вісім пожеж на відкритій території.

Як повідомили у Головному управлінні ДСНС у Полтавській області, займання були зафіксовані Полтавському та Кременчуцькому районах Полтавської області.

Внаслідок пожеж знищено 12 га сухої рослинності та очерету.

Так, виникла пожежа на відкритій території у Автозаводському районі Кременчука. Горіла суха рослинність на площі 3 га. Пожежу ліквідували вогнеборці особового складу 16-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

Читайте також: На Полтавщині другу добу горять поверхневі поклади торфу

Ще одна пожежа сухої трави та очерету виникла поблизу вулиці Салашного у Котельві. По прибутті на місце виклику рятувальники відразу не змогли проїхати пожежним автомобілем до палаючого сухостою, через те, що місцеві мешканці не дозволяли проїзд техніки через свої домоволодіння, а іншого проїзду, через заболоченість місцевості та щільну забудову не було. Тож рятувальники пробралися пішки до осередків вогню та розпочали ліквідацію пожежі за допомогою шанцевих ручних інструментів. Згодом дозвіл на проїзд мешканці дали, і автомобіль зміг проїхати на ліквідацію пожежі. Від вогню врятовано 2 господарчі будівлі та житловий будинок.

“Головне Управління ДСНС України в Полтавській області звертається до громадян з приводу обережного поводження з вогнем. Не користуйтеся вогнем для знищення сухої трави та сміття. Не спалюйте сміття на городах та суху траву на відкритих територіях. Слідкуйте, щоб діти не бавилися сірниками та запальничками. Якщо під час відпочинку на природі чи знаходячись на присадибній, дачній ділянці помітили безупинне розповсюдження вогню негайно повідомте до пожежно-рятувальної служби за телефоном 101”, – йдеться у повідомленні.

Фото: ДСНС

Перейти до вмісту