Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Ми хочемо підвищити рівень правових знань в області, – Олександр Лемешко

Ми хочемо підвищити рівень правових знань в області, – Олександр Лемешко

Після кількарічної перерви Полтавське відділення Асоціації правників України відновлює свою діяльність. Членами Асоціації є адвокати, юрисконсульти, слідчі, нотаріуси, судді, прокурори, правники вузькопрофільних напрямків. Наразі в області 40 представників Асоціації.

Під час пресконференції, яка відбулася 20 жовтня у Полтавському юридичному інституті НЮУ імені Ярослава Мудрого, голова Полтавського відділення Асоціації правників України, перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко наголосив, що на сьогодні головне завдання Асоціації підвищити рівень правових знань в області.

“Сьогодні в органах місцевого самоврядування не вистачає юристів. Наразі громади не в змозі утримувати професійного юриста. Цінність Асоціації в тому, що можемо обговорювати складні питання та давати професійну підтримку. Це, в першу чергу, обмін досвідом між правниками. Ми хочемо підвищити рівень правових знань в області, сприяти активізації студентської молоді та допомогти вже практикуючим юристам. У нас вже заплановані експертні обговорення за певними напрямками”, – зазначив голова Полтавського відділення Асоціації правників України, перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко.

Крім того, Асоціація правників України сприяє міжрегіональній співпраці. Координатор східних Відділень АПУ Альона Лукаш запевнила, що завдяки роботі Асоціації легко знайти фахових та кваліфікованих юристів.

“Асоціація об’єднує велике коло експертів з різних професій. Це, мабуть, єдина з організацій, яка має калейдоскоп цих професій та може забезпечити експертність у багатьох напрямках. Сьогодні юридичний ринок розширюється, він не лише у Києві та інших великих містах. Тож Асоціація сприяє налагодженню партнерства, адже через нашу спільноту легко знайти фахових та кваліфікованих юристів. Крім того, хочемо створити “місток” між студентством та юридичним ринком. Хочемо спростити процедуру переходу зі студентства до професії. Асоціація створює умови для розвитку студентів, комунікації з роботодавцями”, – зазначила Альона Лукаш.

Довідка. Асоціація правників України (АПУ) — всеукраїнська громадська організація, заснована у 2002 році, що об’єднує більше 6 тисяч правників у сильну та впливову професійну спільноту.

Перейти до вмісту