Ви тут:

Корпоративні подарунки – правила вибору

Корпоративні подарунки – правила вибору

 

Перед великими святами, а також іменинами співробітників, виникає питання про те, що краще подарувати. Якщо рідній людині значно простіше вибрати подарунок, завжди в запасі є кілька ідей, то з малознайомими колегами, начальством, діловими партнерами виникає неприємна затримка.

Основні критерії вибору корпоративних подарунків

Коллегам та діловим партнерам краще вибирати презенти, що відповідають наступним критеріям:

  • Практичність – дарувати що-небудь непотрібне, це витрачати дарма свій і час колег. Сучасний підхід до подарунків геть змінився і в моді практичність. Варто заздалегідь поцікавитись про те, що хоче отримати людина, які в неї мрії і бажання. 
  • Екологічність – зрозуміло, що дарунок має бути безпечним як для того, хто його отримує, так і навколишніх. Виняток, це коли сам іменинник захоче екстриму. До речі, на сучасному етапі існують спеціальні подарункові сертифікати (https://giftmall.com.ua/on/podarki/korporativnyye), вибір дуже різноманітний, є можливість підібрати на будь-який смак.
  • Піклування про здоров’я – одна із модних тенденцій, це піклування про своє здоров’я. Ніколи не буде лишнім набір натуральної косметики, корисних смаколиків, похід в басейн, на масаж чи в салон краси, на приємні процедури.
  • Концептуальність – це складний критерій, та теж набуває популярності. Приємне можливо гармонійно поєднати з корисним. Наприклад, організувати благодійний обід для безхатьків, свято діткам з малозабезпечених сімей, провести акцію боротьби за права тварин чи людей, прийняти участь в існуючих суспільних акціях.

Також важливу роль грає відповідність подарунків із запитами тих, хто їх отримує. Обов’язково потрібно враховувати стать, вік, інтереси, хобі людей.

Правила вибору корпоративних подарунків

Головна мета будь-якого презенту – принести радість та задоволення людині. Щоб не наробити помилок, фахівці рекомендують керуватись наступними правилами:

  • Небажано підносити вартісні подарунки, дуже дорогі. Це може викликати зніяковіння, та неприємні емоції. Впадати в протилежну крайність і презентувати різний дріб’язок теж не варто.
  • Пам’ятати про якість. Незалежно від того, кому намічається подарунок, він має бути бездоганним в плані якості. Дуже неприємно, якщо виявиться дефект чи поломка.
  • Дарувати дарунки щоб відбути чергу теж неприпустимо. Це не зобов’язання чи якась кара, а приємний процес і має дарувати такі ж емоції.
  • Завжди потрібно зважувати чи доречний подарунок. Не бажано вручати в якості презенту колегам електроніку, одіж, парфуми. Ці речі вимагають індивідуального підходу, тут враховуються смаки та інші нюанси.
  • До розіграшів треба підходити виважено, не всі можуть зрозуміти подібний гумор. Таким чином можна образити людину.  

Корпоративні подарунки мають свої особливості, і їх бажано враховувати під час вибору. Тоді всі співробітники, ділові партнери зможуть отримати свою часточку гарного настрою, відчуття свята, приємні емоції.

Перейти до вмісту