Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

27 жовтня на Полтавщині перевірятимуть систему оповіщення: вмикатимуть сирени

27 жовтня на Полтавщині перевірятимуть систему оповіщення: вмикатимуть сирени

27 жовтня в першій половині дня у Полтавській області проводитимуть комплексну річну перевірку технічного стану територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення.

Перевірка засобів оповіщення відбуватиметься з вмиканням електричних сирен, повідомили у Департаменті з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами.

“Просимо мешканців та гостей області зберігати спокій та продовжувати повсякденну діяльність”, – йдеться у повідомленні.

Основна мета перевірки – визначення працездатності автоматизованої системи централізованого  оповіщення, яка створена для своєчасного інформування населення про загрозу і виникнення надзвичайної ситуації  на Полтавщині, а також відпрацювання дій населення за сигналами оповіщення цивільного захисту.

Навчальні повідомлення цивільного захисту будуть транслюватися мережами проводового мовлення, мережею інтернет обласного онлайн-радіо, мережами ефірного радіо програм УР-1 та радіо „Лтава” на частотах: м. Гадяч – 103,1 мГц, м. Гребінка – 101,4 мГц, м. Зіньків – 102,5 мГц, м. Лохвиця – 105,5 мГц, м. Лубни – 100,1 мГц, м. Карлівка – 106,2 мГц, смт. Нові Санжари – 107, 4 мГц, м. Полтава – 101,8 мГц, м. Кременчук – 105,4 мГц.

Міста та громади області, що підпадають в зону дії передавального центру “Красногорівка”, можуть отримати повідомлення на частоті 106,3 мГц.

Нагадаємо, вмикатимуть сирени, зокрема, у Горішніх Плавнях, Гадяцькій громаді.

Перейти до вмісту