Є тенденція до зниження середніх цін виробників на овочі, – Мінагрополітики
Є тенденція до зниження середніх цін виробників на овочі, – Мінагрополітики
В Україні відпускні ціни виробників на харчові продукти за останній місяць залишаються стабільними.
За даними фінансово-економічного департаменту Міністерства аграрної політики та продовольства України, помітне зниження цін на крупи – у порівнянні з попереднім місяцем подешевшали ячмінні (-2%), кукурудзяні (-1%) та горохові групи (-1%).
“Спостерігається тенденція до зниження середніх цін виробників на овочі”, – зазначили в Мінагрополітики.
Так, відносно минулого року на 14 % знизилися ціни на картоплю, а в порівнянні з минулим місяцем, на 16 % втратили в ціні морква та буряк, 7 % – картопля, 4% – капуста та цибуля”. Ціни на масло вершкове, олію та цукор не зросли.
Відбулось незначне подорожчання (4%) м’яса ВРХ та свинини (5%), молоко вищого гатунку змінилось в ціні на 2%, м’ясо курей на 3%.
Фото: ілюстративне