Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Як правильно зберігати горіхи в домашніх умовах: поради

Як правильно зберігати горіхи в домашніх умовах: поради

Горіхи є майже в кожному будинку. У більшості випадків горіхи зберігаються недовго, максимум до весни. Проте їх можна зберігати роками. Треба лише правильно вибрати продукцію для заготівлі і створити їм оптимальні умови.

Найпопулярніші волоські горіхи часто зберігають на зиму. При цьому треба враховувати те, що горіхи часто вбиває цвіль, а це значить, що вживати їх вже не можна. Горіхи, які були вражені цвіллю вже не врятувати, їх можна тільки викинути. У всіх інших випадках вони користі вам вже не принесуть. Тому треба стежити, щоб в приміщенні, де зберігаються горіхи, була невелика вологість повітря, пише Радіо MAXIMUM.

Як краще зберігати волоські горіхи: очищені чи в шкаралупі

Волоські горіхи, що у природній оболонці, звичайно ж, зберігаються довше, ніж без шкаралупи. Ядерця в шкаралупі при дотриманні умов зберігання, будуть лежати близько трьох років оскільки світлу і повітрю немає доступу до смачного ядра. Так, іноді деякі ядра можуть висохнути, але це тому що спочатку горіх був негожий. Горіхи, які планується зберігати до наступного сезону, можна ще і прогріти протягом години в теплій, але не гарячій духовці. Це дозволить остаточно позбутися вологи, яка є причиною цвілі. Для зберігання найкраще підійдуть картонні коробки або тканинні мішечки. Складаємо їх в сухому і темному місці, при температурі не вище 10-15º. При кімнатній температурі продукція довго не протримається. Якщо у квартирі є прохолодний балкон, захищений від вологості, можна використовувати його.

Горіхи в холодильнику і морозильній камері:

Збільшити термін зберігання волоських горіхів можна шляхом закладання їх в холодильник або морозильну камеру. Попередньо необхідно звільнити ядра від шкаралупи. Очищені горіхи розфасувати в пакети по 200-500 г. Можна зберігати ядра в пластиковій тарі з щільною кришкою. Важливо не закладати горіхи на зберігання в холодильник або морозильну камеру поруч з продуктами, що мають специфічний запах. Очищені горіхи без втрати своїх властивостей зберігаються в холодильнику 4-5 місяців, а в морозильній камері 1 рік.

Як зберігати різні види горіхів

Кеш’ю. Щоб надовго зберегти горіхи, необхідно виключити вплив тепла на них. Зберігати кеш’ю потрібно в темному місці в закритому кришкою скляному або картонному контейнері. Кеш’ю краще зберігається в морозильній камері в щільному вакуумному поліетиленовому пакеті.

Мигдаль. Зберігати мигдаль потрібно подалі від сонця в закритій місткості в прохолодному темному місці. Також можна заморозити мигдаль і помістити його в пластиковий контейнер або поліетиленовий пакет. Примітно, що чим холодніше, тим довше мигдаль може зберігатися.

Кедровий горіх. Ці горіхи слід кілька днів просушити перед зберіганням. Тривалий час зберігати можна виключно сухі ядра. Найкраще кедрові горіхи зберігаються в простерилізованих скляних банках.

Арахіс. Зберігати арахіс можна в сухому темному місці. У морозильній камері зберегти арахіс свіжим можна близько шести місяців. Просмажений очищений арахіс найкраще помістити в герметично закриті банки.

Для того, щоб зберегти очищені горіхи, їх треба правильно вибрати. При відборі ядер керуємося такими критеріями:

Запах. У свіжих ядер приємний запах.

Смак. Навіть легка гіркуватість свідчить про початок псування.

Колір, зовнішній вигляд. Якісний горіх не має потемніння, слідів цвілі, личинок.

Фото: pexels

Перейти до вмісту