Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Восени на строкову військову службу з Полтавщини планують відправити 755 призовників

Восени на строкову військову службу з Полтавщини планують відправити 755 призовників

У Полтавському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки відбувся брифінг на тему “Порядок організації та проведення осіннього призову 2021 року”. Йшлося про необхідність проходження строкової військової служби та виконання громадянами свого військового конституційного обов’язку по захисту держави.

“Надзвичайно важлива в організації та проведенні військового призову злагоджена взаємодія керівників місцевого самоврядування та відповідальних осіб в територіальних громадах, які мають повністю контролювати процес. За результатами весняного призову Полтавська область виконала планове завдання на 100%.  Нещодавно змінилося окреме положення Закону України “Про військовий обов’язок та військову службу”. Наразі територіальні громади, військові комісаріати, органи Національної поліції мають чітке завдання по виконанню осіннього призову.  А громадяни призовного віку зобов’язані пройти строкову військову службу”, –  розповів заступник голови Полтавської ОДА, голова обласної призовної комісії Євген Греков.

Відповідно до статті 16 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” на території Полтавської області створені міські призовні комісії в 4-ох районах, а саме Полтавському, Кременчуцькому, Лубенському та Миргородському.

“Осіння призовна кампанія буде поділятися на два етапи. Перший етап починається з 4 жовтня, необхідно відправити 48% призовників від планового завдання. З 1 листопада до початку грудня – другий етап.  Виконання завдання осіннього призову доручено 10-ом призовим комісіям”, – повідомив заступник військового комісара, начальник сектору комплектування Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, член обласної призовної комісії Владислав Литовченко.

У жовтні-грудні 2021 року з урахуванням резерву до обласного збірного пункту буде призвано 755 чоловік. Призовники проходитимуть військово-строкову службу у Збройних Силах України, Національній гвардії, Державній прикордонній службі, Державній службі спеціального транспорту України.

 

 

Перейти до вмісту