Ви тут:
Оголошення Суспільство 

“Вікі любить пам’ятки” запрошує до участі у фотоконкурсі для Вікіпедії

“Вікі любить пам’ятки” запрошує до участі у фотоконкурсі для Вікіпедії

З 1 по 30 вересня проводиться щорічний міжнародний фотоконкурс “Вікі любить пам’ятки”. Взяти участь у ньому можуть усі охочі. Для цього необхідно подати фотографії власного авторства пам’яток архітектури, історії, містобудування, садово-паркового мистецтва, завантаживши їх на Вікісховище.

Фотографії можуть бути зроблені в будь-який період часу. Головне, щоб це були власні роботи. Також можна вантажити відео, де зображені пам’ятки. До першого листопада в кожній країні відбирають найкращі фотографії, потім їх представлять міжнародному журі.

Переможці конкурсу отримають цінні призи. Призовий фонд буде розподілено між авторами найкращих фотографій конкурсу загалом, авторами найкращих фото кожного регіону, учасниками, які сфотографували найбільшу кількість пам’яток в Україні та кожному регіоні, та переможцями спецномінацій. Окремою номінацією відзначатимуть авторів, що вперше візьмуть участь у конкурсі. Повідомляють на сайті.

Мета проєкту – зібрати світлини всіх пам’яток культурної спадщини світу для ілюстрування статей у Вікіпедії,  привернути увагу суспільства до стану об’єктів нерухомої спадщини України та представити їхню неповторність у найбільшій онлайн-енциклопедії світу.

Цього року конкурс в Україні проходить вже вдесяте. У 2020 році Україна за кількістю фото зайняла перше місце у світі, їх завантажили більше 47 тисяч.

Усі завантажені світлини протягом конкурсного періоду можна переглянути за посиланням.

 

Перейти до вмісту