Ви тут:
Суспільство Україна 

В Україні змінили положення про військову службу в ЗСУ

В Україні змінили положення про військову службу в ЗСУ

Президент Володимир Зеленський вніс зміни до положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах

Відповідний указ №483/2021 опублікований на сайті ОПУ, пише ЕспресоTV.

Відтак, документом уточнили норму про укладення першого контракту з випускниками вищих військових навчальних закладів та курсів підготовки офіцерського складу.

Указ визначає, що з курсантами ЗВО і слухачами курсів, які не мають офіцерських звань, після успішного закінчення навчання (підготовки) на посадах осіб сержантського, старшинського та офіцерського складу контракт укладається строком на 5 років, а за спеціальностями льотного складу осіб офіцерського складу авіації – на 10 років.

Документ також визначає термін проходження військової служби. Він може бути продовжений за новим контрактом для рядових – на 3 роки, сержантам і старшинам – від 3 до 5 років.

Передбачається введення первинного військового звання для щойно призваних осіб – рекрута. Після складання присяги їм присвоюється звання рядового (матроса).

Для осіб офіцерського складу вводиться первинне військове звання молодшого лейтенанта (раніше – лейтенанта, в окремих випадках – молодшого лейтенанта).

Указом уточнюються терміни вислуги у військовому званні, норми про чергове і дострокове присвоєння, звільнення з посад військовослужбовців і ряд інших положень.

Перейти до вмісту