Ви тут:
Суспільство Україна 

Уряд затвердив виділення 5,5 млрд грн на житло захисникам та їхнім сім’ям у проєкті держбюджету на 2022 рік

Уряд затвердив виділення 5,5 млрд грн на житло захисникам та їхнім сім’ям у проєкті держбюджету на 2022 рік

15 вересня на черговому засіданні Кабінет Міністрів України затвердив проєкт державного бюджету на 2022 рік, в якому закладено 5,5 млрд грн на забезпечення житлом ветеранів війни, сімей загиблих, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Розмір передбачених коштів забезпечить 100% виконання державних зобов’язань перед 4 тисячами українських воїнів, які захищали Україну та залишились без житла внаслідок збройної російської агресії, які отримали позитивні рішення на виплату грошової компенсації станом на квітень поточного року, що дозволить впродовж 2022 року забезпечити їх житлом.

«Сьогодні Уряд ухвалив дуже важливе рішення – вже наступного року всі 4 тисячі захисників України, у т.ч. з числа внутрішньо переміщених осіб, отримають компенсації на придбання житла. Свого часу вони були змушені залишити свої домівки через окупацію та спробу анексії українських земель, й переїхати в інші місця. І незважаючи на це, вони пішли захищати нашу країну. Це – воїни, які заслуговують підтримки від своєї держави, і я вдячна всій команді Мінветеранів, і Міністерству фінансів України, і всьому Уряду за просування цього питання», – наголосила  Юлія Лапутіна.

Також у затвердженому проєкті державного бюджету на 2022 рік за сприянням Мінветеранів передбачено 6,2 млрд грн на пільги на ЖКП для ветеранів, 435,7 млн грн – на лікування 18 тис осіб в санаторіях Мінсоцполітики, 276,8 млн грн – на санаторне-курортне лікування 8 тис осіб в інших закладах,  психологічну  реабілітацію 5,3 тис осіб, та професійну адаптацію 3,4 осіб.

Крім того, 96,9 млн грн передбачено для державної установи «Український ветеранський фонд», що почне працювати з січня 2022 року.

Перейти до вмісту