Ви тут:
Суспільство Україна 

Укрзалізниця запустила перший в історії України контейнерний поїзд з експортним вантажем до Китаю

Укрзалізниця запустила перший в історії України контейнерний поїзд з експортним вантажем до Китаю

Укрзалізниця продовжує розвивати міжнародні контейнерні перевезення та відкривати нові маршрути. 28 вересня 2021 року компанія запустила перший в історії незалежної України контейнерний поїзд з експортним вантажем за маршрутом Україна — Китайська Народна Республіка.

Про це йдеться на сайті Укрзалізниці.

Між країнами вже давно тривали перемовини щодо розвитку експортного потенціалу, питання піднімав Президент України Володимир Зеленський під час Ялтинської Європейської Стратегії 2021.

За словами міністра інфраструктури України Олександра Кубракова, Україна має великий експортний потенціал і нова команда міністерства активно працює над його розвитком.

«Нам важливо інтегруватися у світову систему мультимодальних перевезень, яка розширюється швидкими темпами та визначає сучасну логістику. Так, наприклад, в ЄС частка контейнерних перевезень – близько 45%. В Україні ми говоримо лише про 2,5%. Наразі ми не можемо на повну використовувати фактор нашого географічного розташування, адже, фактично, наша залізнична та портова інфраструктура все ще у застарілому стані. Водночас Україна не може ігнорувати попит і потенціал мультимодальних перевезень, зокрема з азійськими країнами – тому оновлення та розбудова інфраструктури для формату «море-залізниця» буде одним із основних завдань «Великого будівництва» у найближчі роки», — зазначив Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.

За словами в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Олександра Камишіна, найоптимальніший транспорт для розвитку торгівельних відносин між Україною та Китаєм — це залізничні контейнерні перевезення.

«У середині вересня ми прийняли з Китаю 50-й контейнерний поїзд з імпортним вантажем. Сьогодні відправляємо перший контейнерний поїзд вже з українським вантажем до Китаю. Плануємо, що такі поїзди стануть регулярними», — зазначив Олександр Камишін.

Поїзд відправився з контейнерного терміналу «ЦТС «Ліски» Укрзалізниці, що у Києві. У складі поїзда 43 40-футові контейнери з пиломатеріалами. На своєму шляху до міста Сіань поїзд подолає майже 10 тисяч кілометрів через територію 4-х країн, орієнтовний час у дорозі – 18 діб.

Перейти до вмісту