Ви тут:
Культура Суспільство 

Український фільм уперше в історії потрапив в основну програму Венеційського кінофестивалю

Український фільм уперше в історії потрапив в основну програму Венеційського кінофестивалю

Новий фільм режисера Валентина Васяновича – “Відблиск”  – візьме участь в індустрійній секції фестивалю європейського кіно Les Arcs Film Festival у Франції.

Соціальна драма Валентина Васяновича “Відблиск”, яка знаходиться на стадії постпродакшну, потрапила до індустрійної секції Work in progress у рамках Industry Village Les Arcs, в якій цього року беруть участь загалом 17 робіт. Повідомляє Держкіно.

Світова прем’єра стрічки відбудеться 7 вересня на 78-ому Венеційському кінофестивалі, де “Відблиск” претендуватиме на головну нагороду – “Золотого лева”.

“Нам приємно повернутися на Les Arcs, де цьогоріч ми стали учасниками однієї з найпрестижніших європейських програм для проєктів Work In Progress. Ми увійшли не лише у довгий список із 17 відібраних фільмів, а й потрапили до короткого – для інноваційних робіт, де змагатимемося за головний приз індустрійної секції”, – розповів режисер Валентин Васянович.

У “Відблиску” Валентин Васянович досліджує тему адаптації до мирного життя скаліченої війною людини. За сюжетом, лікар-доброволець після повернення з полону намагається пристосуватися до мирного життя. Він спілкується з колишньою дружиною і своєю 12-річною донькою, котра також травмована через смерть близької людини на війні.

Фільм розповість про відповідальність дорослих за майбутнє своєї країни і своїх дітей, про перше зіткнення дитини зі смертю близької людини, про усвідомлення того, що життя кінечне.

Головну чоловічу роль у фільмі виконав професійний актор Роман Луцький, відомий за фентезі “Сторожова застава”. Роль його 12-річної дочки взяла на себе донька режисера Валентина Васяновича.

Картина Валентина Васяновича також потрапила до списку з 6 інноваційних робіт, які можуть позмагатися за Eurimages Lab Project Award і грошовий приз у €50 000. Серед інших можливих нагород – Alphapanda Audience Engagement Award, що передбачає грант на €5000 на просування фільму у соцмережах.

 

Перейти до вмісту