Ви тут:
Спорт Суспільство 

Україна на останніх секундах втратила перемогу над чехами

У зустрічі двох чвертьфіналістів Євро-2020 сильнішого виявлено не було. У складі української збірної дебютували п’ятеро гравців, а Корнієнко ще й оформив дебютний гол.

Про це розповіли в УАФ.

Матч у Пльзені завершував програму вересневого збору синьо-жовтих, протягом якого вони зіграли внічию у відбірних поєдинках чемпіонату світу з Казахстаном (2:2) та Францією (1:1). Незважаючи на товариський статус зустрічі, її результат мав важливе значення для обох збірних, які прагнуть забезпечити позитивний настрій перед офіційними матчами.

У стартовому складі синьо-жовтих знайшлося місце Сироті, Качарабі та Корнієнку, які дебютували за головну команду країни. Гра розпочалася з атак чехів, подачі яких до штрафного створювали проблеми для захисту українців, складеного в тому числі з не дуже досвідчених виконавців. На 8-й хвилині Тецл виграв боротьбу в Кривцова, вийшов на побачення з Бойком, обіграв голкіпера та пробив із гострого кута. Епізод закінчився тим, що м’яч рикошетом від того-таки Кривцова влучив у стійку.

Синьо-жовті намагалися швидко виходити в атаку, але вивести свого гравця на зручну для удару позицію їм не вдавалося довго. Коли ж пресинг господарів трохи послабшав, підопічні Петракова розіграли багатоходову комбінацію, яка стала чудовим зразком ефективної флангової гри. Правий латераль, Тимчик, прострілив, а лівий, Корнієнко, потужно вистрілив у ближній верхній кут. 0:1.

Забитий гол дозволив футболістам української збірної діяти більш розкуто, пожвавилися й уболівальники синьо-жовтих на трибунах. Утім, проблеми в центрі оборони нікуди не поділися, і Бойку довелося рятувати ситуацію після удару Змргала.

По перерві першим номером продовжувала діяти чеська збірна. Господарі загрожували воротам Бойка зі стандартів, пробивали здалеку, подавали до штрафного. На 67-й хвилині Тецл після прострілу з правого флангу навіть поцілив у стійку. Українці намагалися відповідати контратаками й цілком могли закріпити свою перевагу в рахунку, коли вчотирьох вийшли проти двох суперників, але передача Зубкова не знайшла адресата. На останніх хвилинах Бойко потягнув удар Саділека, утім, зберегти переможний результат не вдалося. У компенсований час Видра встановив остаточний рахунок — 1:1.

Відбулися в другому таймі й інші дебюти у складі української збірної — на заміну вийшли Булеца та Кочергін.

Наступний матч синьо-жовті проведуть 9 жовтня в Гельсінкі — проти Фінляндії в межах кваліфікації ЧС-2022.

Перейти до вмісту