Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У цукерках, які виготовляли у Полтаві, виявили завищений вміст трансжирних кислот

У цукерках, які виготовляли у Полтаві, виявили завищений вміст трансжирних кислот

У шоколадних цукерках, які експортувалися до Литви виявили завищений вміст трансжирних кислот.

Про це повідомили у Держпродспоживслужбі у Полтавській області.

До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшло інформаційне повідомлення через систему швидкого оповіщення RASFF від 2 вересня про виявлення завищеного вмісту трансжирних кислот (3, 46 +_ 0.11 г/100 г) у шоколадних цукерках, що експортувалися з України (виробник: ПрАТ «Домінік», вул. Маршала БІРЮЗОВА, 2, м. Полтава, 36009) до Литви (UAB «Baltic Merlangus»).

Сполуки з трансжирами загрожують людині утворенням небажаних сполук й серцево-судинними захворюваннями.

Нагадаємо, відповідно до статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (далі – Закон) оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та письмово інформувати компетентний орган про виявлені невідповідності та вжиті заходи.

Перейти до вмісту