Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві вшанують пам’ять Героїв російсько-української війни, які полягли за незалежність влітку цього року

З ініціативи Північно-східного відділу Українського інституту національної пам’яті 16 вересня, у четвер, о 12-00 год. у Свято-Успенському кафедральному соборі Православної Церкви України (ПЦУ) м. Полтава відбудеться  панахида по усіх захисниках України, які влітку 2021 року загинули на російсько-українському фронті.

Участь у вшануванні Героїв візьмуть співробітники  Полтавського обласного відділу Міністерства у справах ветеранів України, Полтавського обласного військового територіального центру комплектування та соціальної підтримки  та курсанти й викладачі Полтавського військового коледжу сержантського складу Інституту телекомунікацій та інформатизації ім. Героїв Крут.

 «Ще в VIII столітті до н. е. з’явилася стара грецька традиція екехейрії ,тобто олімпійського перемир’я. У 1993 році Генасамблея ООН її відродила, закликавши держави-члени дотримуватися «олімпійського перемир’я» протягом періоду, що починається за сім днів до відкриття і закінчується через сім днів після закриття кожних Олімпійських ігор». Ніякої екехейрії на Донбасі не було, бо президент держави-окупанта Путін немає ні краплі честі і совісті, щоб поважати олімпійські традиції. Навпаки, на тлі Олімпіади обстріли з боку гібридних російських сил лише посилилися»,- заявляють у Полтавському офісі Північно-східного міжрегіонального відділу Інституту нацпам’яті.

Протягом літа російські окупанти вчинили 634 обстріли по позиціях Збройних Сил України, 18 українських воїнів загинуло, 73 українських захисники отримали бойові поранення та травмування, з них 5 – жінки, Захисниці України,33 рази у штабі Об’єднаних сил фіксували прольоти ворожих безпілотників.

Після панахиди поіменно згадають полеглих Героїв, їхні біографії, досягнення на службі та обставини загибелі.  

ДОВІДКОВО:Захід присвячений вшануванню пам’яті бойових втрат Українського війська (ЗСУ, НГУ, СБУ та інших структур, залучених до виконання завдань Операції об’єднаних сил) у 2020 році. Північно-східний міжрегіональний відділ Українського інституту національної пам’яті  спільно з Полтавською єпархією ПЦУ  регулярно  вшановують пам’ять захисників України, загиблих в російсько-українській війні. Захід відбудеться з дотриманням карантинних обмежень, встановлених Постановою КМУ.

Загиблі Герої червня
Загиблі Герої липня
Загиблі Герої серпня

 

 

Полтавська єпархія ПЦУ

Північно-східний міжрегіональний відділ УІНП

Перейти до вмісту