Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві відкрилася художньо-просвітницька виставка «Наука – це вона»

У Полтаві відкрилася художньо-просвітницька виставка «Наука – це вона»

Експозиція від освітнього проєкту STEM is FEM розповідає про 12 видатних українських жінок-науковиць.

У Палаці дозвілля «Листопад» відкрилася художня виставка просвітницького арт-проєкту «Наука – це вона». Експозиція розповідає 12 історій українських жінок-вчених, що зробили істотний внесок у розвиток науки. Виставка складається із стилізованих портретів героїнь проєкту, які створили сучасні українські ілюстратори на чолі з Сергієм Майдуковим. Підписами до картин, що розповідають про життєвий та науковий шлях науковиць, стали есе-переможці національного конкурсу серед дівчат віком від 14 до 21 року. 

Директорка департаменту культури, молоді та сім’ї Полтавської міської ради Олена Ромас зазначила, що виставка має неабиякий позитивний вплив на свідомість відвідувачів.

«Ми тут бачимо жінок як науковиць, жінок, які можуть гідно конкурувати у стереотипно «чоловічих» професіях, «чоловічих» напрямках діяльності. Саме в такому стилі, в такому образі треба показувати сучасних жінок», – наголосила Ромас.

На відкриття виставки запросили учениць та учнів полтавських шкіл. Дітям провели екскурсію, протягом якої вони активно задавали додаткові питання, а на пам’ять взляти листівки – зменшені зображення портретів жінок-вчених.

«Одна з найголовніших цілей проєкту – надати українським школяркам гарні приклади для наслідування. Показати, що за бажання можна стати успішною в будь-якій галузі. Звісно, 12 жінок – це далеко не весь перелік видатних українських науковиць. Сподіваюся, наша виставка мотивуватиме відвідувачів шукати ще більше прикладів для натхнення», – зазначив ініціатор «Наука – це вона», засновник технологічної компанії Roosh Сергій Токарєв.

Експозиція буде демонструватися у палаці «Листопад» до кінця вересня. Вхід – вільний.

Просвітницький арт-проєкт «Наука – це вона» реалізується благодійною освітньою ініціативою STEM is FEM за підтримки міжнародних організацій UNICEF та ООН Жінки в Україні.

STEM is FEM – благодійна неурядова організація, що займається промоцією STEM-спеціальностей серед українських дівчат-старшокласниць. Аби познайомити дівчат із технічними галузями та вмотивувати їх обрати одну з них своєю майбутньою професією, куратори проєкту проводять різноманітні освітні, навчальні та мотиваційні заходи. Поближче познайомитися із проєктом та слідкувати за анонсами подій можна на сайті STEM is FEM чи офіційних сторінках у соцмережах Facebook та Instagram.

 

 

Перейти до вмісту