Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві презентували спільний поштовий випуск “Україна–Ліхтенштейн” на пошану 140-ліття від дня народження Івана Мясоєдова

У Полтаві презентували спільний поштовий випуск “Україна–Ліхтенштейн” на пошану 140-ліття від дня народження Івана Мясоєдова

6 вересня, у Полтавському художньому музеї імені Миколи Ярошенка відбулося урочисте спеціальне погашення художнього маркованого конверта з оригінальною маркою з нагоди 140-річчя від Дня народження Івана Мясоєдова (1881-1953).

З нагоди 140-річчя від дня народження художника у Полтавському художньому музеї імені Миколи Ярошенка відбулося урочисте спеціальне погашення художнього маркованого конверта, марки для якого створили разом фахівці України та Ліхтенштейну. Одночасно з Полтавою подібні заходи відбулися також у Києві та у столиці князівства Ліхтенштейн Вадуці, де художник прожив з 1938 по 1948 рік.

“Єдине, що об’єднує всі ці церемонії — світла постать Івана Мясоєдова. Є певні особливості проведення подібних церемоній як у Києва, як у Полтаві та Вадуці, але кращого “дипломата” у ваш важкий час, який зможе об’єднувати країни у цей непростий час годі шукати”, – розповів ведучий заходу Гліб Кудряшов.

Таким чином відсьогодні у відділеннях зв’язку має з’явитися поштовий блок №191 “140 років. Іван Мясоєдов / Євген Зотов. 1881 — 1953”, який складається з двох марок (спільний випуск Україна — Ліхтенштейн), який після проведення спецпогашення став дійсним для оплати послуг поштовного зв’язку.

Тираж — 20 000 примірників. Номінал кожної з марок блоку складає 1 доллар (категорія Z, тобто відповідає пересиланню поштової марки до іноземних держав масою до 20 г).

Життя українського художника тісно переплітається з Полтавою. З 1889 року Іван жив з матір’ю в родовій садибі Павленки під Полтавою. В 1911, після смерті батька, Іван Григорович повертається в Полтаву. Тут в 1912–1913 організує посмертні виставки батькових творів і зібраних ним колекцій, продовжує працювати художником і водночас виступає в цирку як професійний борець і гирьовик.

Перейти до вмісту