Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві нагородили кращих рятувальників області

У Полтаві нагородили кращих рятувальників області

На площі біля будівлі Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Миколи Гоголя відбулися урочистості з нагоди прийдешнього Дня рятівника.

Свято встановлене 12 вересня 2008 року указом Президента України на підтримку ініціативи громадськості та Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

“Рятувальники Полтавщини кожного дня гідно виконують поставлені державою завдання та постійно доводять свою професійність на ділі. Приклади відваги та їхньої рішучості доводять, що у нашому строю об’єднані сильні духом та загартовані часом і досвідом люди. У нас прекрасний колектив, який гідно працює при виконанні поставлених завдань, – заявив начальник Головного управління ДСНС України у Полтавській області Володимир Салогуб.

“Кожний з вас ризикує власним життям. Жодних компромісів тут не може бути, бо йдеться про життя людей. Ви виконуєте свої професійні обов’язки не лише на території Полтавської області, а й навіть далеко за межами нашої з вами країни. Ми разом з обласною радою будемо й надалі підтримувати всі ініціативи та починання, пов’язані зі зміненням матеріально-технічної бази рятувальників, – зазначив у свою виступі Голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

“Нехай удача буде завжди поряд з вами. Обласна влада допомагає полтавському підрозділу Державної служби надзвичайних ситуацій, у якій найкращий командир, створити ті умови, аби швидко та оперативно реагувати на різні ситуації, які виникають в області, – розповів Голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.

За сумлінне виконання службових обов’язків, професіоналізм та особисті досягнення відзначили кращих працівників обласної Служби порятунку «101» нагрудними знаками «Знак пошани», «За відвагу в надзвичайній ситуації», медалями «Ветеран служби», «20 років сумлінної служби», «15 років сумлінної служби» почесними грамотами ДСНС України, Полтавської обласної державної адміністрації, грамотами Полтавської обласної ради.

Також було відзначено Максима Бондаренка та Тетяну Кулич за героїзм під час рятування потопаючого на пляжі «Бистрянка», що знаходиться на річці Сула у місті Лубни.

Слід зазначити, що 12 вересня 2008 Президент України своїм указом скасував День працівників цивільного захисту, натомість встановивши День рятівника. Свято є не лише професійним, оскільки його відмічають також громадяни, які внесли свій внесок у справу ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захисту життя і здоров’я людей.

[metaslider id=799200]
Перейти до вмісту