Ви тут:
Суспільство 

У Нью-Йорку стартувала Генеральна асамблея ООН

У вівторок, 14 вересня, у Нью-Йорку розпочала роботу 76 сесія Генеральної Асамблеї ООН. 

Якщо минулого року через обмеження, пов’язані з поширенням нового коронавірусу, відкриття ювілейної сесії перевели у віртуальний режим, то  нині кожну країну може представляти делегація з п’яти осіб. При цьому деякі лідери, в тому числі президент Ірану Ебрагімі Раїсі, все ж обрали віртуальний формат участі й замість особистих виступів надіслали заздалегідь записані відеозвернення. Про це пише “Прямий“.

Очікується, що головними темами дискусій будуть COVID-19 і зміна клімату. На порядку денному  швидше за все, стане й нерівність у розподілі вакцин, оскільки багато лідерів, які обрали віртуальну участь, є вихідцями із країн, які борються за доступ до медичних препаратів від COVID-19.

Першорядною темою залишається ситуація в Афганістані, де представники руху “Талібан”  захопили владу і вже оголосили про формування кабінету міністрів. У четвер, 16 вересня, може пройти голосування  щодо продовження місії ООН зі сприяння Афганістану.

Відкриття 76-ї сесії також знаменує початок перебування міністра закордонних справ Мальдів Абдулли Шахіда на посаді голови Генеральної асамблеї ООН.

Відомо, що на тиждень високого рівня у Нью-Йорк прибудуть керівники 83 держав, 43 очільники урядів, а також міністри закордонних справ 23 країн.

Перейти до вмісту