Ви тут:
Суспільство Україна 

У МВС назвали попередню причину пожежі у київському костелі

У МВС назвали попередню причину пожежі у київському костелі

Поліція розглядає на цей час усі можливі версії загоряння. Після вивчення записів із внутрішніх та зовнішніх камер відеонагляду, допиту свідків та експертизи буде зрозуміло, що саме сталося.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський із міністром культури та інформаційної політики України Олександром Ткаченком оглянули будівлю Костелу Святого Миколая та заслухали доповідь поліції і рятувальників про причини й наслідки пожежі.

“Вона розпочалась під час репетиції на всесвітньо відомому органі: з нього пішов дим, а потім його охопило полум’я. На жаль, співробітники закладу культури не викликали рятувальників відразу після виникнення пожежі, намагаючись її загасити самотужки. У результаті були втрачені дорогоцінні хвилини. Рятувальники відреагували миттєво і були на місті події вже через 6 хвилин після виклику. Скажу відверто, якби не їх професійні дії, ми б втратили одну з найкрасивіших архітектурних пам’яток Києва, – як Париж втратив стародавній собор Нотр-Дам де Парі”, – написав Денис Монастирський у фейсбуці.

Також він наголосив, що завдяки швидким і професійним діям рятувальників ніхто не загинув, а конструкція будівлі, за попередніми висновками спеціалістів, не зазнала ушкодження.

Наразі основною версією, за словами Дениса Монастирського, є загоряння електропроводів всередині дерев’яного корпусу органу, яким було більше 40 років.

Нагадаємо, вночі у Печерському районі Києва виникла пожежа в органному залі Костелу Святого Миколая.

Перейти до вмісту