Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Цього року планують розпочати ремонт дороги Лохвиця – Гадяч

Цього року планують розпочати ремонт дороги Лохвиця – Гадяч

Визначено переможця та підписано договір на проведення поточного середнього ремонту на автодорозі Т-17-05 Лохвиця-Гадяч. Загальна протяжність ділянки складає 39,3 км. Першочергово плануємо оновити відрізок між містами Лохвиця та Гадяч. Роботи буде виконувати компанія «Альтком».

Про це повідомили у Службі автомобільних доріг у Полтавській області.

“Дана дорога – одна з найбільш зруйнованих, які перебувають на нашому балансі. До проведення ліквідації ямковості на 10 кілометрах зафіксовано майже 750 вибоїн та деформацій. Наразі проїзд даним автошляхом забезпечений. Договором передбачається відновлення транспортно-експлуатаційних показників дорожнього асфальтобетононного та чорнощебеневого покриття і дорожнього одягу. За наявності фінансування цього року розпочнемо проведення робіт”, – йдеться у повідомленні служби.

Автомобільна дорога Т-17-05 споруджена в 1962-1965 роках. З 1971 по 1973 рр. виконувалася реконструкція автодороги, в процесі якої було підсилено існуючий дорожній одяг та виконано уширення земляного полотна і проїзної частини. Після цього протягом майже 50 років жодних масштабних робіт не проводилося.

Щодоби цією дорогою курсує до 3000 транспортних засобів. Вона замикає кільце між автомобільними напрямками Київ – Харків, Кролевець – Пирятин і Полтава – Гадяч та забезпечує зв’язки з північними громадами регіону та з сусідніми областями.

Перейти до вмісту