Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Створюємо ліси разом: на Полтавщині за два місяці планують створити понад 100 га нового лісу

Створюємо ліси разом: на Полтавщині за два місяці планують створити понад 100 га нового лісу

З 1 жовтня по всій Україні загалом, і на Полтавщині зокрема, стартує програма Президента «Зелена країна». За три роки в Україні висадять 1 мільярд нових дерев, а за 10 років площа лісів в Україні збільшиться на 1 мільйон гектарів.

Кожен охочий зможе взяти участь у корисній справі та посадити власні дерева, тим самим зробити особистий внесок у збільшення лісистості нашої області, і зробити країну зеленішою загалом.

“Лісівники Полтавщини завчасно підготувалися до садіння лісу і мають достатню кількість садивного матеріалу, а в разі потреби – додатково  збільшимо вирощування сіянців у лісових розсадниках, адже для цього маємо усю необхідну базу. Тому запрошуємо всіх охочих приєднатися до загальнодержавної акції «Створюємо ліси разом» та посадити своє дерево”, – зазначив начальник Полтавського облуправління лісового та мисливського господарства Іван Гришко.

Восени на Полтавщині під час акції «Створюємо ліси разом», яка триватиме з 1 жовтня і до 30 листопада, відповідно до сприятливих погодних умов висаджування дерев, сіянців та саджанців, планують створити понад 100 га  нового лісу.

На спеціальному сайті кожна людина зможе відслідкувати хід висадки лісу по окремих регіонах. Крім того, будь-хто зможе долучитися до масштабної еко-ініціативи і висадити ліс. Для цього потрібно заповнити спеціальну форму реєстрації на участь в акції “Створюємо ліси разом”. Під час висадки лісівники безкоштовно нададуть садивний матеріал і покажуть, як садити ліс.

Перейти до вмісту