Ви тут:

Штори для кухні – на що звернути увагу, вибираючи потрібний варіант

Ремонт чи формування інтер’єру кухні починається з оздоблення різних поверхонь, планування гарнітуру меблів та завершується вибором аксесуарів, що роблять кімнату довершеною та стильною. Хай там як, але вибрати штори для кухні не так вже й легко. Потрібно врахувати багато факторів і нюансів, бо недоречний варіант, може негативно вплинути на загальне сприйняття кімнати.

Важливі критерії

Звичайно, що вибираючи штори, необхідно врахувати, в першу чергу, особливості інтер’єру. Окрім цього, також важливими є наступні фактори:

  • Практичність та зручність – зазвичай, на кухні відбувається приготування їжі. Для нього характерно швидке пересування, наявність нагрівальних приладів чи відкритого вогню, перемивання посуду, робота з очищення овочів та фруктів. Тому штори мають якомога менше заважати, нести практичну функцію, а не тільки естетичну. Вибирати слід такі матеріали, що швидко можна прати, висушувати, вішати й знімати. Для цього підійде легка натуральна чи синтетична тканина. В більшості випадків на кухню підбирають короткі штори чи варіанти, що дозволяють їх швидко вкорочувати. 
  • Колір та малюнок – фахівці радять підібрати штори з основним кольором, що гармонізує зі стінами або загальним дизайном. Те саме стосується і малюнку, якщо він є. Якісь елементи мають перекликатись з основними кольорами. Іноді можна використовувати контрастні кольори, але підібрати вдалі відтінки. Для темної кімнати більше підходять світлі варіанти або яскраві, в дуже світлі кімнати можна додати приглушених кольорів.

Що стосується загального дизайну та стилю, важливо щоб штори підкреслювали створену стилістику, входили в гармонію з оточуючими предметами інтер’єру за кольором та формою.

Кілька рекомендацій від дизайнерів

Фахівці не радять боятись вибирати сміливі кольори. Важливо, щоб вони гарно вписувались в створене середовище, не псували інтер’єр і його сприйняття. В цьому сезоні модні такі тенденції:

  • Багатошаровість. Прозора частина забезпечує повноцінний доступ світла, а цупка – створить необхідний акцент.
  • Простий крій та мінімум аксесуарів. Шикарний вигляд не є тотожним до блискучого несмаку. Можна із простих штор створити досить цікаве дизайнерське рішення, якщо додати влучний аксесуар.
  • Екологічність. В моду входять натуральні тканини, наприклад, льон, шовк чи бамбукова солома. Допускаються синтетичні добавки, які не перевищують 30%.

Отже, при виборі штор на кухню важливо враховувати колір, стиль, дизайн інтер’єру та практичність застосування, але не забувати і про власний смак, підходити комплексно до вирішення даного питання.

Перейти до вмісту