Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавщина налагоджує зв’язки з турецьким містом Самсун

Полтавщина налагоджує зв’язки з турецьким містом Самсун

Полтавська область та турецьке місто Самсун планують співпрацювати. У планах — підписання Меморандуму про співпрацю.

Про це говорили 1 вересня на зустрічі голови Полтавської обласної ради Олександра Біленького та очільниці ГО “Чорноморська асоціація українців” Людмили Шимко. Ініціатор зустрічі, депутат Полтавської обласної ради Наталія Гранчак розповіла, що Полтавщина нині налагоджує зв’язки з містом Самсун, яке на півночі Туреччини на узбережжі Чорного моря.

“Уже зустрілися з представниками Департаменту культури і туризму та Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавської ОДА. Також плануємо обговорити з Обласним молодіжним центром питання обміну студентами. Наразі йде мова про підписання Меморандуму, який дасть можливість розвитку співпраці між регіонами”, – розповіла Наталія Гранчак.

Голова Полтавської облради Олександр Біленький підтримав ідею співробітництва та вручив подяку голові ГО “Чорноморська асоціація українців” Людмилі Шимко.

Нашій організації вже чотири роки. Ми співпрацюємо зі Світовим конгресом українців. Наша мета — збереження української мови і традицій. Я родом з Полтави, у Туреччині проживаю вже 18 років. Тож хотілося б налагодити зв’язки Полтавської області та міста Самсун. Напрямки нашої організації — туризм, культура, освіта, благодійність”, – зазначила Людмила Шимко.

За словами Наталії Гранчак, Полтавська область направить лист до міста Самсун з пропозицією відвідати наш регіон та підписати документ про співпрацю.

Перейти до вмісту