Ви тут:
Суспільство Україна 

Олена Зеленська презентувала “Довідник безбар’єрності”

Олена Зеленська презентувала “Довідник безбар’єрності”

Перша леді України Олена Зеленська презентувала електронну версію «Довідника безбар’єрності». Посібник покликаний зафіксувати нові норми безбар’єрної мови та стати гідом з коректного спілкування. Презентація відбулася в Міжнародний день загального доступу до інформації.

“Сьогодні, в Міжнародний день загального доступу до інформації, на зустрічі з представниками ЗМІ ми презентували новий продукт – «Довідник безбар’єрності». Це проєкт з відкритим кодом, і кожен з нас може доповнювати та удосконалювати його. Наразі він доступний в електронній версії, а наступного року ми хочемо представити велику книгу, у якій розкриємо нові смисли. Ми створювали цей довідник, щоб зафіксувати норми безбар’єрності та сформувати гід з коректного спілкування”, – повідомила Олена Зеленська у фейсбуці.

“Довідник безбар’єрності” – перший крок у створенні нової етики спілкування. Нова етика – це про те, коли в мові немає місця дискримінаційним чи стереотипним фразам, коли ми розуміємо, що повага до людей виявляється не лише у словах, а й у жестах, емоціях чи погляді, коли наша щоденна взаємодія з іншими не створює штучних бар’єрів. Так формуються нові норми й відбуваються якісні зміни всередині суспільства.

“Я сподіваюся, що для кожного з нас безбар’єрність уже стала необхідною суспільною нормою, адже подолати перепони тоді нам буде значно простіше”, – додала Олена Зеленська.

Наразі “Довідник безбар’єрності” доступний в електронній версії за посиланням.

Фото: фейсбук

Перейти до вмісту